16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στην ΑΝΕΚ LINES το «4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο» με Μανιάτη, Λυγερό και Γρηγορίου: “Kομβικός o ρόλος της Κρήτης για την ενεργειακή κάλυψη όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης”

Ημερομηνία:

Η ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, τον δεύτερο κύκλο του «4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου» που διοργανώθηκε από την Cretan Energy Conferences και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκε από διακεκριμένους ομιλητές ο κομβικός ρόλος της Κρήτης για την ενεργειακή κάλυψη όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης, καθώς επίσης και οι μεγάλες προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα που ορθώνονται τα προσεχή χρόνια για το νησί στο ενεργειακό μέτωπο, με σημείο αναφοράς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα εδώ στο Συνεδριακό μας Κέντρο, φιλοξενούμε ένα συνέδριο ζωτικής σημασίας για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενιές. Η ΑΝΕΚ, στο πλαίσιο των άυλων αξιών της  παραμένει σταθερός αρωγός δράσεων που στόχο έχουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο, την Κρήτη, την Ελλάδα”.

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής π. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ αναφέρεται στις προοπτικές γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας και της Κρήτης

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από αναγνωρισμένους επιστήμονες στο χώρο της Ενέργειας και εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πρακτικές που αφορούν στον ενεργειακό τομέα.

Μεταξύ άλλων:

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν ομιλητές και παριστάμενοι τις τοποθετήσεις, τις έρευνες και τις προτάσεις όπως αυτές διατυπώθηκαν στο 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ

Ο Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, ανέλυσε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος και η Ελλάδα στη θωράκιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα ενέργειας.

Ο καθηγητής π. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κος Γιάννης  Μανιάτης αναφέρθηκε στις προοπτικές γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας και της Κρήτης.

Ο Ερευνητής Ευάγγελος Γάτσιος, παρουσίασε καινοτόμες τεχνικές χαρακτηρισμού και απορρύπανσης εδαφών από πετρελαϊκούς υδρογονάνθρακες.

Αναμνηστική φωτογραφία ομιλητών και διοργανωτών αμέσως μετά την λήξη των εργασιών του συνεδρίου

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός,  αναφέρθηκε στη στρατηγική της Περιφέρειας σε θέματα ενέργειας. Εστίασε στην σημασία της ΑΟΖ για την Ελληνική Οικονομία και ανέλυσε τους μηχανισμούς οριοθέτησης της. Και ανέλυσε το  πως η ΑΟΖ μπορεί να επηρεάσει το κομμάτι της ανάπτυξης, των επενδύσεων και ειδικά το κομμάτι των γεωτρήσεων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Βασίλειου Γαγάνη, Επίκουρου Καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σχετικά με το ρόλο του Ελληνικού Πανεπιστημίου στην παραγωγή υδρογονανθράκων. Από την πλευρά της η κα Έφη Δήμου, Σύμβουλος Διαχείρισης και Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων, παρουσίασε Μοντέλα και Στρατηγική Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο …

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...