Στη Βουλή από τον Παύλο Πολάκη το θέμα του ελλιπούς ψηφιακού σήματος στην περιοχή Έλος Δήμου Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Ανταποκρινόμενος στις εύλογες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Έλους του Δήμου Κισάμου, σχετικά με τον αποκλεισμό τους από το ελλιπές ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και έπειτα από σχετική επιστολή του Προέδρου της οικείας Κοινότητας, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής το κοινοβουλευτικό μέσο “ΑΝΑΦΟΡΑ” για τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Με την κίνηση αυτή διαβίβασε την επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου της Κοινότητας και ζήτηησε από τον Υπουργό να ενημερώσει για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει για το αίτημα των κατοίκων

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς…:

"Sponsored links"

Ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης καταθέτει προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη αναφορά, με την επισυναπτόμενη επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου της Κοινότητας Έλους του Δήμου Κισσάμου Νομού Χανίων, με θέμα: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΙΠΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ», στην οποία αναφέρεται σε «αποκλεισμό συμπολιτών μας από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας».

Επισυνάπτεται η επιστολή διαμαρτυρίας

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2019

Ο καταθέτων Βουλευτής

Παύλος Πολάκης

————————————————————————————————-

Έλος: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΣ:
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ DIGEA
(ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ)
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

"Sponsored links"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)

ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛIΠΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ»

Σας γνωρίζω ότι μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος,  είμαι αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Έλους του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, λόγω αδυναμίας λήψης σήματος «λευκές περιοχές», όπως τις ονομάζει η DIGEA.

Θέλω να σας τονίσω ότι οι κάτοικοι του Οικισμού «ΛΙΜΝΗ» της Τοπικής Κοινότητας Έλους δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος  «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» καθώς ο συγκεκριμένος Οικισμός ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τις λευκές περιοχές.

Επίσης πολλοί από τους κατοίκους των Οικισμών «ΕΛΟΣ» και «ΛΟΥΧΙ» επέλεξαν σαν πάροχο την Digea αφού προσφέρει το δικό της «πακέτο», για οκτώ χρόνια.

Μετά από επικοινωνία με την Digea, ενημερωθήκαμε ότι εφόσον δεν συμπληρώθηκε ικανός αριθμός αιτήσεων που να δικαιολογεί την εγκατάσταση Επίγειων Ψηφιακών Πομπών από πλευράς της DIGEA τότε οι αιτήσεις των δικαιούχων θα μεταφερθούν αυτόματα στην COSMOTE και θα τοποθετηθούν σε αυτούς δορυφορικά πιάτα.

Έως και σήμερα ΔΕΝ έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους της DIGEA και της COSMOTE σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι συμπολίτες μας, με την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, πίστευαν ότι θα επέρχονταν η ποιοτική βελτίωση στην καθημερινή τους ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αντιθέτως, λόγω της ελλιπούς κάλυψης του νέου δικτύου, δεν έχουν πλέον καθόλου σήμα, ούτε καν το αναλογικό σήμα κακής ποιότητας που είχαν στο παρελθόν.

Ο σημερινός αποκλεισμός των συμπολιτών μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ενισχύει  δυστυχώς την πεποίθησή τους ότι, αυτοί δεν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με ισονομία, ισοτιμία και ίσες ευκαιρίες.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε άμεσα (εγγράφως) για τιςενέργειές σας, ώστε να επιτευχθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο η πλήρης κάλυψη ψηφιακού σήματος στην Κοινότητας μας αλλά και στη γύρω περιοχή.

Σημειώσατε πως ο ρόλος μου είναι διττός, αφού αφενός είμαι Δημότης της περιοχής και αφετέρου κατέχω τη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Έλους έχοντας σαν κύρια αποστολή μου τη μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις