Στη Βουλή η λειτουργία της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς από τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα σχόλιο

Με κοινή ερώτηση που καταθέτουν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης φέρνουν στη Βουλή το θέμα της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς.

Η ερώτηση απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την «Ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς».

Οι 3 βουλευτές του Ηρακλείου τονίζουν ότι η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό ρόλο για την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα στη χώρα.

"Sponsored links"

Σημειώνουν επίσης ότι «στον πυρήνα όλων των ενεργειών της προηγούμενης περιόδου βρέθηκε ο εκπαιδευτικός και ερευνητικός χαρακτήρας της σχολής, ως κύριος παράγοντας μακροπρόθεσμης διασφάλισης-ενίσχυσης της αξιοπιστίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Σχολής».

Επισημαίνουν, επίσης, ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις της σχολής τα εργαστήρια του αντίστοιχου τμήματος του ΕΠΑΛ Μοιρών και Μεταλυκειακό Έτος Σπουδών–Τάξη Μαθητείας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ώστε να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση των νέων αγροτών το σύνολο της περιουσίας της σχολής, ενώ προσθέτουν ότι είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσει Πρόγραμμα Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

«Είναι κομβικό ζήτημα για τη Σχολή να έχουν λόγο στο περιεχόμενο και τα προγράμματα σπουδών της τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης (Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, ΙΤΕ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων)», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρωτούν, τέλος, τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τον σχεδιασμό λειτουργίας της Σχολής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα για τον εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επιστημονικό ρόλο της Σχολής και τον καθορισμό του προγράμματος σπουδών, καθώς επίσης και με ποια επιστημονικά και ερευνητικά εργαλεία θα αξιοποιηθεί το σύνολο των εκτάσεων της Σχολής εξασφαλίζοντας την πραγματική περιουσία και τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις