Στη Γερμανία, μόνο η Αριστερά δίπλα στους Έλληνες:«Η τρόικα και η Μέρκελ καταστρέφουν την Ελλάδα»

Κανένα σχόλιο

Δήλωση του ηγετικού στελέχους της, Sahra Wagenknecht, δημοσίευσε η γερμανική Αριστερά, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απόλυση 15.000 υπαλλήλων στην Ελλάδα. Η Αριστερά επαναλαμβάνει την πλήρη αντίθεσή της με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την επιβληθείσα πολιτική λιτότητας:«Τρία χρόνια μετά την έναρξη της επονομαζόμενης διάσωσης της Ελλάδας, σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος και σχεδόν δύο στους τρεις νέους δεν έχουν δουλειά και προοπτική. Όποιος σε μια τέτοια κατάσταση επιβάλλει περικοπές και μαζικές απολύσεις, οδηγεί την χώρα οριστικά στην καταστροφή…

Το νέο πρόγραμμα περικοπών προβλέπει μεταξύ άλλων την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, όπως και μακρύτερο ωράριο για τους δασκάλους. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ανεργία ρεκόρ αντί να την μειώσει.

Αντ’  αυτού θα έπρεπε να γίνουν ξανά επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη σε κοινωνικές υπηρεσίες και στην οικολογική αναδόμηση, κάτι που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί χωρίς προβλήματα μέσω υψηλότερων φόρων και τελών στους εκατομμυριούχους.

"Sponsored links"

Όμως, δυστυχώς, η τρόικα και η Καγκελάριος Merkel δεν ενδιαφέρονται για την διάσωση του πληθυσμού, αλλά γι’  αυτήν μεγάλων τραπεζών και κατόχων μεγάλης περιουσίας. Η Αριστερά προειδοποίησε για αυτά τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών εδώ και τρία χρόνια και θα τα αρνείται και εφεξής με συνέπεια».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις