21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Στο Δήμο Χανίων οι κολώνες φωτισμού πέφτουν πάνω στους τουρίστες

Ημερομηνία:

Αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στο Κουμ Καπί δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Τη στιγμή που ο Δήμος Χανίων προχωρά στη δέσμευση του Α.Φ.Μ. χιλιάδων πολιτών στο νομό Χανίων που βρίσκονται σε αδυναμία οδηγώντας τους σε ασφυξία, σε περιοχές της πόλης αποτυπώνεται μια εικόνα εγκατάλειψης. Αυτή που παρ’ ολίγο να κοστίσει τις ζωές δύο τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 4 το απόγευμα σήμερα στο Κουμ Καπί, κολόνα φωτισμού έπεσε στα κεφάλια δύο τουριστών που καθόταν αμέριμνοι σε καφετέρια της περιοχής.

Όπως είναι φυσιολογικό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με τους θαμώνες να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους τουρίστες.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη μία γυναίκα η οποία ήταν πιο σοβαρά τραυματισμένη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τελικώς ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός όσο φάνηκε αρχικά. Η αστυνομία πάντως διερευνά τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα.

Αμέσως μετά το γεγονός ο Σύλλογος Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση:

“Το γεγονός αυτό ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανυποψίαστους τουρίστες. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν από τον Δήμο ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το Κουμ Καπί φωνάζει χρόνια τώρα από μόνο του και δείχνει να ξεψυχά..

Πριν από λίγους μήνες άνοιγαν τρύπες στη μέση του δρόμου και από σύμπτωση δεν συνέβη κάτι τραγικό όπως το σημερινό. Έχουμε επανειλειμμένα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο και με τον υπεύθυνο της περιοχής κ.Βλαχάκη (το Κουμ Καπί ανήκει στο ΔΛΤΧ) χωρίς οι συζητήσεις μας και οι υποσχέσεις τους να καταλήγουν πουθενά. Βέβαια ο Δήμος είναι συνεπέστατος στο να ελέγχει προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά τέλη…

Όλοι θυμάστε τον διαδικτυακό καβγά το τριήμερο της Παναγίας με τον κ.Βλαχάκη σε ρόλο Χαρατζήμπαση… Όταν λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη, αυτό εννοούμε κύριε Βλαχάκη. Φτιάξε πρώτα την περιοχή και μετά έβγα να εισπράξεις.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση (γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που συνέβη), θα πρέπει με πολύ προσοχή να μοιράσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν. Γιατί άλλο είναι ένα τυχαίο γεγονός και άλλο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του δημότη, ειδικά όταν αυτός διαμαρτύρεται και σε προειδοποιεί ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Οι τουρίστες που χτύπησαν ενώ έπιναν το καφεδάκι τους στο Κουμ Καπί ελπίζουμε να την βγάλουν καθαρή και να αναρρώσουν γρήγορα. Έχουμε γίνει πλέον διεθνές ζήτημα.

ΥΓ: Αλήθεια, εκείνος ο εργολάβος τι έγινε; Πότε θα παραδώσει το «έργο» (χιούμορ) των «46.000€» (κι άλλο χιούμορ)

ΥΓ2: Πάλι σε ψάχναμε στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνες…”

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης:

«Να εκφράσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στις δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν απο κολόνα φωτισμού στο Κουμ Καπί. Το ατυχές συμβάν συνέβη προφανώς απο διάβρωση του αστικού εξοπλισμού παρά τη συντήρηση που είναι σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο.

Επικοινώνησα άμεσα με το τμήμα επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Χανίων και ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας των δυο γυναικών η οποία είναι σε καλή κατάσταση και δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Αμέσως μετά ενημέρωσα τον Μηχανικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τον τεχνικό υπεύθυνο του έργου συντήρησης και εξωραΐσμού της περιοχής με σαφή εντολή να ελέγξουν άμεσα τον αστικό εξοπλισμό του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...