Συγκεντρώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στα Χανιά – 6 συλλήψεις Χανιωτών μέσα από τα σπίτια τους

Κανένα σχόλιο

Συλλήψεις Χανιωτών μέσα από τα σπίτια τους αλλά και συγκεντρώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές συλλήψεις – σύμφωνα με οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου – 6 Χανιωτων μέσα από τα σπίτια τους κάτι που φυσιολογικά δημιούργησε έντονες αντιδράσεις.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις, μία στις 12 το μεσημέρι και αλλη μία στις 6.30 το απόγευμα. Η πρώτη κατέληξε στην Ασφάλεια Χανίων όπου είχαν προσαχθεί οι Χανιώτες.

"Sponsored links"

Σε κειμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα “Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι” τονίζεται ότι:

Το αστυνομικό κράτος είναι εδώ. Υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ν.Δ , η αυταρχικότητα επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της ζωής.

Σήμερα το πρωί πριν τη δημόσια καλεσμένη πορεία για την υποστήριξη των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Δ.Κουφοντίνα, η ασφάλεια Χανίων μπούκαρε χωρίς καν εισαγγελικό ένταλμα σε 2 σπίτια αγωνιστών/τριών του τοπικού κινήματος και σε ένα τρίτο σπίτι του οποίου ο κάτοικος απλά βγήκε να δει τι συμβαίνει.

Η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχοντας μοναδικό στοιχείο τις υποψίες των μπάτσων “πως κάτι θα βρουν”, χωρίς καν εντάλματα για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, έρχεται σε αντίθεση με την πολυήμερη (σχεδόν 20 μέρες) καθυστέρησή τους να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης στον Λιγνάδη.

Κομβικό αποτελεί το γεγονός πως η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι φοιτήτριες/ες κάτι το οποίο δείχνει τη στόχευση της καταστολής στο ζωντανότερο κομμάτι του κινήματος που πανελλαδικά διαδηλώνει κατά χιλιάδες τον τελευταίο καιρό.

Η ασφάλεια Χανίων δείχνει να αναβαθμίζει την καταστολή απέναντι στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Παλαιότερα εκτός από προσαγωγές και συλλήψεις σε πορείες, μήνυε στο σωρό με ραβασάκια στο σπίτι γνωστό κόσμο του κινήματος (βιομηχανία διώξεων). Προσφάτως προχώρησε σε τηλεφωνικά πρόστιμα ύστερα από πορείες που έγιναν στις 6 και 10 δεκέμβρη και πλέον μπουκάρει και σε σπίτια.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑΡ και νΚΑ: Η προσπάθεια τρομοκράτησης της μαχόμενης νεολαίας δεν θα περάσει!

"Sponsored links"

Ανακοίνωση – καταγγελία σχετικά με τις συλλήψεις εξώδωσαν και οι οργανώσεις  του ΝΑΡ και της νΚΑ (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ):.

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ και της νΚΑ καταγγέλλουμε την “απαγωγή” από την ασφάλεια Χανίων 5 νέων, εκ των οποίων 4 φοιτητών, μελών του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΕΑΑΚ και την φόρτωση ανυπόστατων κατηγοριών εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, ενώ οι δύο φοιτητές βρίσκονταν στο σπίτι τους το πρωί της 27 Φλεβάρη 2021, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι των φοιτητών με παρουσία εισαγγελέα, μαγειρεύοντας στοιχεία στοχοποίησής τους για επίθεση με μπογιές και στη συνέχεια τους “άρπαξαν” χωρίς να τους εξηγήσουν τίποτα. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν αναίτια άλλους 2 φοιτητές που περνούσαν από το δρόμο, χωρίς καν να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες ή να εξηγήσουν την αιτία προσαγωγής, όπως τους ζητήθηκε. Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, τους απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τον δικηγόρο τους η οποία επετεύχθη μετά από αρκετή ώρα και παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου. Κατέληξαν να μετατρέψουν σε σύλληψη τη μία από τις προσαγωγές, με ό,τι ανυπόστατη κατηγορία μπόρεσαν να κατασκευάσουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ακολούθησε αιφνιδιαστική στοχοποίηση ακόμη ενός μέλους του Συλλόγου Φοιτητών, ο οποίος προσήχθη αργότερα έξω από το σπίτι του επιβάλοντάς του να απαντήσει χωρίς δικηγόρο σε ερωτήσεις όπως «γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;», «τι γνωρίζεις για τον συλληφθέντα;».

Σε συνέχεια των γεγονότων της Θεσσαλονίκης με την εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει το αυταρχικό όργιο καταστολής  και στοχοποίησης της αγωνιζόμενης νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, το οποίο κατακλύζει τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αψηφώντας τις απαγορεύσεις εδώ και βδομάδες. Καθόλου τυχαία δεν ήταν ούτε η μέρα, ούτε η ώρα του συμβάντος, αφού συνέβη μόλις μισή ώρα πριν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ., όπου καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και συλλογικότητες του κινήματος της πόλης.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στα Χανιά, εδώ και πολλές βδομάδες το πανεκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί! Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, αποτελούν ένα συνεχές αγκάθι στα κυβερνητικά σχέδια, όταν βλέπει να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η πάλη για υγεία-παιδεία-ελευθερίες! Αυτό το αντιδημοκρατικό όργιο, αυτή η άθλια μεταχείριση του αστικού κράτους απέναντι σε αγωνιστές, είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην νεολαία που σηκώνει κεφάλι, που στέκεται ως ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ που τσακίζουν εργαζόμενους, που ρημάζουν την ζωή και το μέλλον μας. Ενώ τα αντανακλαστικά τους σε συλλήψεις και έρευνες σπιτιών φαίνεται να είναι ανύπαρκτα όταν πρόκειται για φασίστες και παιδοβιαστές, στην περίπτωση των φοιτητών είναι εύκολο κι ας μην υπάρχει η παραμικρή αιτία. Η κυβέρνηση, ο υπουργός των ΜΑΤ Χρυσοχοΐδης και τα φερέφωνά τους  είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες της και τα όνειρά της.

Αλήθεια, η δήθεν «προοδευτική» δημαρχεία των Χανίων γιατί βρίσκεται για ακόμη μια φορά απούσα; Σε μια αλληλουχία περιστατικών αστυνομικής βίας στην πόλη θέση επίσημη δεν υπάρχει. Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το ρόλο του τοπικού κράτους αλλά και τις κούφιες υποσχέσεις «αριστερών» και «προοδευτικών» διαχειριστών του που κάθε άλλο παρά λειτουργούν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι πολλές και οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση! Με ανακοινώσεις – μισόλογα, στις οποίες δε διαχωρίζεται από το νέο νομοσχέδιο, δεν λέει κουβέντα για τους χιλιάδες μαθητές που θα αποκλειστούν από την τριτοβάθμια, για την υποχρηματοδότηση που τσακίζει τόσα χρόνια τις σχολές μας και την μέριμνα, για τις κλειστές σχολές που εδώ και ένα χρόνο δεν δόθηκε ούτε ευρώ για το ασφαλές άνοιγμά τους. Κάνει όμως λόγο για την ανάγκη φύλαξης των πανεπιστημίων, χωρίς να καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, κλείνοντας το μάτι στην όποια επέμβαση ενάντια σε φοιτητές που θα κριθούν «απείθαρχοι». Είναι και αυτοί υπόλογοι που η κρατική τρομοκρατία προσπαθεί να γονατίσει τους φοιτητές! Είναι υπόλογοι που στρώνουν το κόκκινο χαλί σε κυβέρνηση και ΕΕ να κάνουν τα πανεπιστήμια μας φυλακές, χωρίς αγωνιζόμενες φωνές! Ας πουν λοιπόν, ποια είναι η γνώμη τους για την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης;

Η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι μόνη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε μαχόμενη δύναμη της κοινωνίας, τα εργατικά σωματεία, τον κόσμο της παιδείας να απλώσει ασπίδα αλληλεγγύης στη νέα γενιά. Καμία σκευωρία, καμία ανυπόστατη κατηγορία, δεν θα τρομοκρατήσει λαό και νεολαία!

Οι αγώνες για παιδεία, υγεία, εργασία και ελευθερίες θα δυναμώσουν, θα δώσουν ελπίδα στον λαό και τη νεολαία.

  • Να αθωωθεί ο συλληφθέντας φοιτητής και όλοι οι διωκόμενοι που στοχοποιούνται!
  • Να αποσυρθούν άμεσα οι ανυπόστατες κατηγορίες!

Οργάνωση Χανίων ΚΚΕ (μ-λ): Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ (μ-λ) στην οποία αναφέρει σε “απρόκλητη σύλληψη 6 αγωνιστών της πόλης από το σπίτι τους” ως “προληπτική τρομοκράτηση σε βάρος της συγκέντρωσης”:

Η Oργάνωση Xανίων του ΚΚΕ (μ-λ) απο κοινού με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Καταγγέλει ταυτόχρονα την απρόκλητη σύλληψη 6 αγωνιστών της πόλης απο το σπίτι τους, ανάμεσα τους και φοιτητές σαν προληπτική τρομοκράτηση σε βάρος της συγκέντρωσης.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, σπάει καθημερινά στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στην αντίσταση στην επελαύνουσα βαρβαρότητα σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Εργαζόμενοι και νεολαία έχουν ανάγκη να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματα στη δουλειά, τις σπουδές, στην ειρήνη, στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και της πολιτικής εμπλοκής στα φονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία, να μην ανεχτούμε νεκρό απεργό πείνας στη χώρα μας, στους δρόμους μαζικά για να σπάσουμε τον τρόμο για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας ,τη ζωη και το δίκιο μας!

Να ελευθερωθούν άμεσα οι 3 συλληφθέντες στα Χανιά!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις