Συγκινημένος ο Βενιζέλος: «Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος»

Κανένα σχόλιο

Συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης για τους νέους ποινικούς κώδικες, λέγοντας ότι αυτή είναι η τελευταία του ομιλία στο Σώμα, αφού δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουλίου.

Aρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των νέων κωδίκων, σημειώνοντας ότι η ψήφιση έπρεπε να έρθει σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή, ώστε να έχει εξασφαλιστεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

«Αποχωρώ από τη Βουλή μετά από 26 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας, εκλέχθηκα βουλευτής Θεσσαλονίκης πολλές φορές και πρώτος σε σταυρούς. Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος.

"Sponsored links"

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της απουσίας της Αντιπολίτευσης.

Τώρα έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι και στους πολιτικούς μου αντιπάλους: Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει τη σημασία της εθνικής ενότητας, να αντιληφθεί την ανάγκη της ενίσχυσης του κύρους του Κοινοβουλίου, να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της Αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στις ευθύνες της επόμενης Βουλής είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης».

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις