Συνάντηση Βολουδάκη με εκπροσώπους συλλόγους γονέων για τη δημιουργία πειραματικών σχολείων στα Χανιά: “Τα επόμενα βήματα να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προς όφελος των μαθητών”

Κανένα σχόλιο

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους γονέων για το ζήτημα των πειραματικών σχολείων στα Χανιά είχε σήμερα ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χανίων κυρία Γεωργία Γκατζούδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Χανίων Βαγγέλης Μπουρδάκης, και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι των δυο Συλλόγων Γονέων.

Όπως αναφέρει σε σχετικό κείμενο:

Ο θεσμός των πειραματικών και προτύπων σχολείων είναι σημαντικός και απαραίτητος σε ένα σύγχρονο σύστημα παιδείας. Πιστεύω ότι τα Χανιά δεν πρέπει να στερηθούν τη δυνατότητα να έχουν και πειραματικό και πρότυπο, όπως είχαν και στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να επικρατήσει πνεύμα ακινησίας και ισοπέδωσης στη δημόσια παιδεία. Οι νέες μέθοδοι στην εκπαίδευση πρέπει να εισαχθούν μέσω των πειραματικών, ενώ όπως σε όλον τον κόσμο έτσι και στην πατρίδα μας πρέπει οι μαθήτριες και οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν μετά από εξετάσεις σε πρότυπο σχολείο.

"Sponsored links"

Η αξιολόγηση βεβαίως πρέπει να εισαχθεί και στην εκπαίδευση και παντού. Εννοείται ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του από τη διαδικασία αυτή.
Με ικανοποίηση άκουσα τους εκπροσώπους των γονέων να συμφωνούν με την προοπτική της μετατροπής των δυο συγκεκριμένων σχολείων σε πειραματικά. Εκτιμούν ότι αυτό θα λύσει και αρκετά από τα σημερινά προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων. Τους άκουσα ακόμη να τονίζουν ότι εκτιμούν βαθύτατα το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολειά των παιδιών τους. Οι γονείς ελπίζουν ότι με εκτενέστερη συζήτηση και σε βάθος ενημέρωση, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αλλάξουν την ως σήμερα αρνητική τους τοποθέτηση.
Θα πρέπει τα επόμενα βήματα να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προς όφελος των μαθητών. Πρέπει όμως η πατρίδα μας σε κάθε περίπτωση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στην παιδεία για τις οποίες η κοινωνία είναι ήδη ώριμη.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξω αντίστοιχη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις