Συνάντηση για το συντονισμό δράσεων υπεράσπισης των μνημείων της Παλιάς Πόλης και των ελεύθερων χώρων

Κανένα σχόλιο

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί την σε Ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, στις 8 μμ, στο καφέ «Ταράτσα», για συντονισμό των δράσεων  Υπεράσπισης των Μνημείων της Παλιάς Πόλης και των Ελεύθερων Χώρων, με αφορμή την υπόθεση του ξεπουλήματος – «εκχώρησης για 25 χρόνια σε ιδιώτες» των τριών ιστορικών κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αυτών κτηρίων δεν είναι ούτε «αναγκαιότητα» λόγω της οικονομικής κρίσης όπως μας την παρουσιάζουν ούτε «πρόοδος και εκσυγχρονισμός» όπως την αποκαλούν. Είναι νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία κι εμμονή στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Και το κυριότερο: Είναιμοντέλο για το μέλλον, για τη διαχείριση της περιουσίας των Πανεπιστημίων, για τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των σχολείων, είναι πρόβα για το τι σχεδιάζουν να συμβεί και με όλα τα υπόλοιπα δημόσια κτήρια, με όλα τα υπόλοιπα μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων που ανήκουν στο δημόσιο. Θα ακολουθήσουν τα Νεώρια, ο Φιρκάς, γιατί όχι και το Γιαλού Τζαμί κι ο Φάρος;

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη κανείς δεν έχει απαντήσει πόσες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες των Χανίων πληρώνουν ενοίκιο σε ιδιωτικά κτήρια (κι έχουν ευθύνη γι’ αυτό Δήμος και κυβέρνηση), την ώρα που εκχωρούνται σε ιδιώτες δημόσια κτήρια όπως αυτά στο Λόφο Καστέλι ή παραμένουν επί χρόνια εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια όπως το κτήριο Παπαδόπετρου, το Παλιό ΙΚΑ, το Παλιό Ψυχιατρείοκ.ο.κ.

Πριν η πόλη χάσει την ταυτότητά της, να θυμηθούμε ότι όλοι έχουμε λόγο για τα κοινά και για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας στο δημοκρατικό πολίτευμα. Να αναρωτηθούμε πόσα ξενοδοχεία θα χωρέσουν στην Παλιά Πόλη των Χανίων; Θέλουμε την πλήρη τουριστικοποίηση της Παλιάς Πόλης και την έξοδο όλων των κατοίκων από αυτήν για να γίνουν όλα τα κτήρια ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφέ-μπαρ, τα οποία το χειμώνα θα αδειάζουν και στην περιοχή δεν θα κυκλοφορεί ψυχή; Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τουριστική νεκρόπολη;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today