Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με τον Πρόεδρο των Ρομά: «Είναι απαράδεκτο το 2020 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και 200 παιδιά, να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες»

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων “Η Ελπίδα”, είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Κατσαρής, εξέθεσε τις δραματικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Ν. Αλικαρνασσό,στον οποίοκατοικούν πάνω από 800 άνθρωποι συνολικά, ανάμεσά τους και 200 παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, αν και έγιναν κάποιες συντονισμένες ενέργειες κεντρικά, για τους Έλληνες τσιγγάνους από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, η οποία ιδρύθηκε το 2017, η κατάσταση εξακολουθεί και είναι πολύ δύσκολη.

"Sponsored links"

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων “Η Ελπίδα”ζητά τα αυτονόητα, άμεσα να φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, προχωρώντας άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, έως ότου βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης του καταυλισμού, που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι πλέον τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό και κάποια από αυτά προχωρούν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως, δεν εκκινούν από το ίδιο σημείο με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο σχολείο, καθώς τόσο οι συνθήκες ζωής τους, όσο και το μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους, είναι παράγοντες που πολλές φορές αποτελούν αιτία διακρίσεων. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να αγκαλιαστούν από τη σχολική κοινότητα, καθώς η προσπάθεια που καταβάλουν λόγω των συνθηκών, είναι πολλαπλάσια.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρδάκης τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι μαζί πολιτεία, τοπική, περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κοινωνία, μπορούμε να συμβάλουμε έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που είναι πρόβλημα όλων μας. Είναι ευθύνη όλων μας να σκύψουμε σε ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας. Είναι απαράδεκτο το 2020 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και 200 παιδιά, να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live