«Συντεταγμένες», το 5ο τεύχος του περιοδικού του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στο «κέντρο» της Πολυτεχνειούπολης, 35ο 31’ 45’’ Βόρεια, 24ο 04’ 07’’ Ανατολικά, συντάσσουμε το 5ο τεύχος του περιοδικού του Πολυτεχνείου Κρήτης «Συντεταγμένες», θέλοντας να «μεταδώσουμε» σημαντικά νέα που συνέβησαν το τελευταίο εξάμηνο, εντός και εκτός συντεταγμένων και εν μέσω πανδημίας COVID-19.

Σε αυτό το τεύχος, ο Καθηγητής Στυλιανός Μερτίκας, αποδέκτης του Βραβείου Αριστείας Πολυτεχνείου Κρήτης 2019, μας παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη και μας μιλάει για τα Παγκόσμια Δορυφορικά Συστήματα Πλοήγησης, τη Δορυφορική Αλτιμετρία και για το ερευνητικό έργο που διεξάγεται στο Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Οι Καθηγητές Μιχάλης Λαζαρίδης και Απόστολος Βουλγαράκης αναλύουν τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην προσπάθεια κατανόησης της κλιματικής αλλαγής, ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Φίλης μας μιλάει για το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, ενώ ο ζωγράφος και Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Ανδρεαδάκης μας ξεναγεί στα μυστικά της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Επίσης, η πρώτη βιβλιοθήκη STEM σε δημόσιο ελληνικό σχολείο από το TUC TIE Lab, τα επίσημα Βραβεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι απονομές, οι πρόσφατες συνεργασίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ιστορίες αριστείας και επιτυχίας μελών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι μερικά από τα θέματα που μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Δεκεμβρίου 2020 των «Συντεταγμένων»!

"Sponsored links"

Διαβάστε το πέμπτο τεύχος ή κατεβάστε το σε μορφή PDF.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις