ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση της Βουλής για τα χημικά ανοικτά της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ενημέρωση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος σχετικά με την υπόθεση της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και της απόρριψης τοξικών αποβλήτων σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, ζητούν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές, μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος: Χαρά Καφαντάρη, Ηρώ Διώτη, Απόστολος Αλεξόπουλος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Κώστας Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη.
Όπως σημειώνουν, τις τελευταίες ημέρες «πυκνώνουν οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις επιστημόνων, φορέων, οικολογικών οργανώσεων, καθώς και βουλευτών και ευρωβουλευτών, σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες της τουλάχιστον αμφιλεγόμενης απόφασης καταστροφής των τοξικών χημικών της Συρίας πάνω στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, σε περιοχή της Μεσογείου Δυτικά της Κρήτης. Το σχέδιο προβλέπει απομάκρυνση των χημικών ουσιών μέσω υδρόλυσης και στη συνέχεια βύθισή τους σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Κρήτης, Λιβύης, Σικελίας και  Μάλτας».
Επισημαίνουν επίσης ότι «κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η προαποφασισμένη μέθοδος καταστροφής, η οποία έχει δοκιμαστεί μόνο μία φορά στο παρελθόν και μάλιστα επί εδάφους».
Τέλος, στην επιστολή σημειώνεται ότι:
«Επειδή:
·    Η κοινή γνώμη, ιδιαίτερα στην Κρήτη, βρίσκεται σε συναγερμό, φοβούμενη οιαδήποτε εμπλοκή στη διαδικασία καταστροφής που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και όχι μόνο συνέπειες.
·    Τα χημικά όπλα της Συρίας θα μπορούσαν να υποστούν επεξεργασία επί εδάφους, όπου οι διαθέσιμες τεχνικές είναι ασφαλέστερες, πλην όμως σειρά κρατών υποδοχής που τους προτάθηκε το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, αναδεικνύοντας αν μη τι άλλο τους κινδύνους του εγχειρήματος.
·    Τα θέματα αυτά είναι εξόχως σημαντικά και άπτονται ζητημάτων που αφορούν, εκτός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την εθνική κυριαρχία.
Παρακαλούμε κα Πρόεδρε, να προσκαλέσετε τους κ. κ.
– Ε. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών,
– Δ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας
– Ι. Μανιάτη, Υπουργό Περιβάλλοντος. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής &
– Μ. Βαρβιτσιώτη, Υπουργό Ναυτιλίας
Για να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό, μέσω των συμμετεχόντων βουλευτών της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, για θέματα των αρμοδιοτήτων τους

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις