ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Οι σβούροι στην Ιεράπετρα είναι μόνο η αρχή!

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση νομαρχιακής επιτροπής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ:

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα των πολιτών της Ιεράπετρας και του Λασιθίου να αποτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο κέντρο του Ισθμού της Ιεράπετρας.

Έγινε φανερό σε όλους ότι με την τωρινή κυβέρνηση, διαδικασίες, αποφάσεις, νόμοι αλλά και η πολιτιστική μας κληρονομιά και το περιβάλλον δεν έχουν καμία αξία μπροστά στα συμφέροντα των “επενδυτών”. Η κ. Μενδώνη μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή των ανεμογεννητριών από τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι διάσπαρτος ο Ισθμός της Ιεράπετρας. Μας διαβεβαιώνει ότι η διαπλάτυνση του δρόμου που βλέπουμε με τα μάτια μας είναι “επίχωση” και ότι έγινε χωρίς “εκσκαφικές εργασίες”! Για όλα αυτά είχε “ενημέρωση” από τους επενδυτές και έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να επανεξεταστεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

"Sponsored links"

Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και όσοι φανερά ή σιωπηλά τις στηρίζουν, θεωρούν το Λασίθι την “πίσω αυλή της Κρήτης”. Εγκαθιστούν εδώ όλα όσα αρνείται να δεχτεί το υπόλοιπο νησί και ακόμα περισσότερα, που δεν θέλει κανένας πουθενά.

Οι ανεμογεννήτριες της Επισκοπής είναι μόνο η αρχή μιας επέλασης στο Λασίθι με “επενδύσεις” που απειλούν το περιβάλλον αλλά και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Από τις ανεμογεννήτριες στο Οροπέδιο, τον Κρούστα και στο γεωπάρκο της Σητείας μέχρι νταμάρια, ηλιοθερμικά και εξορύξεις. Και όλα αυτά χωρίς να έχει εγκριθεί ακόμα το Ειδικό Χωροταξικό Ενέργειας και χωρίς να συνυπολογίζονται στις ΜΠΕ οι αθροιστικές επιπτώσεις των ενεργειακών έργων, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αντί για τον ΒΟΑΚ και τα Πανεπιστήμια η κυβέρνηση της ΝΔ μας ετοιμάζει σβούρους και νταμάρια!

Στη φωτογραφία δρόμος που άνοιξε με “επίχωση”

Αυτή η επέλαση διευκολύνεται από τον νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση. Καταργείται η προστασία των περιοχών Natura 2000, όλα υλοποιούνται με fasttrack περιβαλλοντικές μελέτες ιδιωτών, χωρίς διαβούλευση και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Αποδυναμώνονται οι Φορείς Διαχείρισης, με την αποκεντρωμένη και συμμετοχική λειτουργία τους και όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται σε έναν οργανισμό.

Η εκκωφαντική σιωπή του Δήμου Ιεράπετρας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, παρά την περσινή ομόφωνη απόφαση εναντίωσης, μας δείχνει ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τοπικές ηγεσίες που υποτάσσουν το συμφέρον του τόπου στη συναλλαγή με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού λοιπόν καταργούν ακόμα και την ελάχιστη γνωμοδότηση και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, ας ετοιμάσουμε τη δική μας “διαβούλευση”, για την υπεράσπιση του τόπου μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις