Συστήνεται εταιρεία ΑΔΜΗΕ-EuroAsia για την τεχνική συμβατότητα του Κρήτη-Αττική με Κύπρο-Ισραήλ

Κανένα σχόλιο

Η διαλειτουργικότητα μεταξύ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής με τις διασυνδέσεις Κρήτης – Κύπρου και Κύπρου -Ισραήλ εκκρεμεί ώστε το μεγάλο έργο που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ να αρχίσει να κατασκευάζεται.

Θυμίζουμε ότι η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής υλοποιείται ως εθνικό έργο ενώ οι άλλες δύο παραμένουν στον κατάλογο PCI με φορές την EuroAsia Interconnector.

Αυτό που πρόκειται για γίνει είναι να δημιουργηθεί μία επιτροπή από τους διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς Ελλάδας και Κύπρου, ΑΔΜΗΕ και ΔΣΜΚ αντίστοιχα, την «Αριάδνη Interconnection» και την EuroAsia Interconnector, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, με σκοπό τη διευθέτηση όλων των παραμέτρων που θα διασφαλίσουν την τεχνική συμβατότητα του Κρήτη-Αττική με τις διασυνδέσεις Κρήτης-Κύπρου και Κύπρου-Ισραήλ.

"Sponsored links"

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή αξιωματούχων του ΥΠΕΝ (υπό την Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Σδούκου), του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου, των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και Κύπρου (ΔΣΜΚ), των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Ελλάδας (ΡΑΕ) και Κύπρου (ΡΑΕΚ), της «Αριάδνη Interconnection» και του EuroAsia Interconnector.

Η κ. Σδούκου και ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού υπουργείου Ενέργειας Στέλιος Χειμώνας εξουσιοδότησαν τους δυο Διαχειριστές και τους φορείς υλοποίησης των έργων (Αριάδνη και ΕuroAsia) να συστήσουν Επιτροπή για την αντιμετώπιση των τεχνικών θεμάτων που άπτονται της διαλειτουργικότητας των διασυνδέσεων εντός δυο εβδομάδων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, επανεπιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η ισχυρή πολιτική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο PCI έργο. Κι αυτό γιατί οι διασυνδέσεις Κρήτης-Κύπρου και Κύπρου-Ισραήλ είναι απαραίτητες, ώστε να άρει η Κύπρος την υφιστάμενη ηλεκτρική της «απομόνωση», αλλά και για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για ενίσχυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μίγμα έως το 2030.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε αποφασισμένο να συνδράμει με κάθε τρόπο την προσπάθεια επίλυσης των τεχνικών ζητημάτων, κατέστησε όμως σαφές ότι έχει ως βασική επιδίωξη την άμεση προώθηση της κατασκευής της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που είναι μείζονος εθνικής σημασίας.

energyin.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις