Σχετικά με τον βαρύγδουπο τίτλο “Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών”

Κανένα σχόλιο

Του Αντώνη Εργάζου

Κάποτε σε αυτόν τον τόπο οι λέξεις και οι εννοιολογικές τους σημασίες είχαν μια σοβαρή αντιστοίχηση.

Χωρίς να έχω αντίρρηση για το ίδιο το περιεχόμενο της συγκέντρωσης φοβούμαι ότι ο βαρύγδουπος πομπώδης τίτλος των εμπνευστών της παραπάνω συγκέντρωσης, αφαιρεί μεγάλο μέρος από την σοβαρότητα παρόμοιων εκδηλώσεων και κινήσεων.

"Sponsored links"

Κάποτε τα απελευθερωτικά κινήματα είχαν συγκεκριμένο εθνικό απελευθερωτικό χαρακτήρα κυρίως από ξένους δυνάστες ή δυνάμεις στρατιωτικής κατοχής. Αν σήμερα οι διάφορες κοινωνικές ομάδες που συγκροτούνται επί την βάση διαφορετικών ιδεολογικών, ή κοινωνικών ή ακόμα και για εθνικών ζητημάτων, νομίζουν ότι επειδή υπάρχει η δηλωμένη πρόθεση τους και αυτοχαρακτηρίζονται ως Απελευθερωτικό κίνημα, μπορεί κιόλας να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό που ο τίτλος τους δηλώνει,πλανώνται πλάνη οικτρά!!

Λίγη σοβαρότητα και μέτρο πρέπει να διακρίνει τις ενέργειες μας, και να μην γελοιοποιούμαι τις ίδιες τις έννοιες των λέξεων. Αλήθεια αυτό το τελευταίο … κίνημα Κρήτης, μήπως υποδηλώνει κάτι διάφορο από αυτό που φαίνεται;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις