«Σώζουν» το περιβάλλον, ληστεύοντας τους Παλαιστίνιους: Η περιβαλλοντική προστασία στην υπηρεσία της Ισραηλινής κατοχής

Κανένα σχόλιο

Στρατηγικης σημασίας γη, στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, η οποία μάλιστα κατά 40% ανήκει σε ιδιώτες Παλαιστίνιους και είναι καλλιεργήσιμη, χαρακτηρίζεται από το Ισραήλ «Προστατευόμενος Δρυμός» και περνά στον απόλυτο έλεγχό του μέσω περιβαλλοντικών ισχυρισμών.

Επτά νέους «Προστατευόμενους Δρυμούς», στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, και στην περιοχή που περιλαμβάνει την κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμύνης – και όχι Περιβάλλοντος- του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, προσθέτοντας ότι επεκτείνονται ακόμη 12 υπάρχοντες τέτοιοι Δρυμοί. Παράλληλα τόνισε ότι η οριοθέτηση νέων Δρυμών «αποτελεί τονωτική ένεση στη Γη του Ισραήλ και βοηθά στην ανάπτυξη των Εβραϊκών κοινοτήτων της περιοχής [των κατεχομένων] με έργα, όχι με λόγια». Απέκρυψε, ωστόσο, ότι ο χαρακτηρισμός κλέβει από τους Παλαιστίνιους αγρότες της περιοχής τη Γη τους και τους εμποδίζει να την καλλιεργήσουν, και άρα να επιβιώσουν.

Ανάλογη κίνηση, τέτοιου αποικιοκρατικού χαρακτήρα, στα περιβαλλοντικά, δεν έχει γίνει από την εποχή της Συνθήκης του Όσλο, και πιθανότατα συνδέεται με τις προσεχείς εκλογές στο Ισραήλ, όπου ο συγκεκριμένος υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου θα ξαναζητήσει την ψήφο των ακροδεξιών.

"Sponsored links"

Ο Μπένετ είναι φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής των εποικισμών, είχε παλαιότερα δηλώσει ότι η περιοχή αυτή «ανήκει στο Ισραήλ και στόχος είναι να την οικειοποιηθούμε το συντομότερο δυνατόν».

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις