Τα περίφημα κεράσια «Γερακάρι»

2 Σχόλια

Είναι τα γνωστά απ’ τα παιδικά μας χρόνια κεράσια που έχουν μιά γραμμή πάνω τους. Παράγονται στον ορεινό Μυλοπόταμο περιοχή Γερακάρι εξ ου και η ονομασία τους. Είναι τραγανά, σφιχτά, μυρωδάτα, γλυκά, πεντανόστιμα. Ασύγκριτη η γεύση τους.

Φυτέψαμε και μεις στον κήπο μας μιά κερασιά αυτής της ποικιλίας. Ευδοκίμησε, κάνει άφθονα κεράσια, αλλά δεν έχουν την νοστιμιά αυτών που παράγονται στην περιοχή Γερακάρι στον Δήμο Αμαρίου. Ίσως το κλίμα και το έδαφος τα κάνει τόσο νόστιμα.

Επίσης το Γερακάρι παράγει και χασιλαμάδες, που δεν βρίσκομε πλέον στις αγορές. Όλοι θυμόμαστε το γλυκό χασιλαμά με παγωτό καϊμάκι που κερνούσαν οι μαμάδες μας. Και το γλυκό βύσιννο. Και τις βυσσινάδες. Όλα αυτά τα ζητάμε στις αγορές και δεν τα βρίσκομε. Και όμως υπάρχουν! Παράγονται ακόμα! Θα πρέπει να πηγαίνομε ως το Γερακάρι για να τα προμηθευόμαστε;

"Sponsored links"

Α.Κ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 Σχόλια

  1. Αντωνια Φραγκιαδουλάκη

    Το Γερακαρι δεν είναι στο Μυλοποταμο ούτε το Μυλοποταμο στο Γερακαρι. Παρακαλώ να το διορθώσετε.

    • admin

      Διορθώθηκε. Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις