Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 80 εκπαιδευτικοί και 900 μαθητές από 27 σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στην παγκόσμια μαθητική κινητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή

Κανένα σχόλιο

Πράσινη Απεργία από μαθητές για την Κλιματική Αλλαγή, την Παρασκευή 15 Μαρτίου και στην Κρήτη.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 27 σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή με δράσεις στα σχολεία τους που περιλαμβάνουν προβολές και συζητήσεις, κατασκευή αφίσας και συγγραφή κειμένων, δημιουργία μικρών βίντεο.

Στις 15 Μάρτη μαθητές σε όλο τον κόσμο θα διαδηλώσουν για την κλιματική αλλαγή.

"Sponsored links"

Στα Χανιά, την ημέρα εκείνη, δε θα γίνει διαδήλωση όμως θα γίνουν πολλές δράσεις, με προβολή βίντεο, παρουσιάσεις από το ΚΠΕ Βάμου για την Κλιματική Αλλαγή.

Με σχετική του ανακοίνωση το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου ενημερώνει ότι σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Αλλαγή, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή στις 15 Μαρτίου έρχεται ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν.

Στην Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 900 μαθητές και 80 εκπαιδευτικοί από 27 σχολικές μονάδες της Κρήτης με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα γίνουν στα παρακάτω σχολεία:

Σχολική Μονάδα Περιφερ. Ενότητα Αριθμός εκπαιδευτικών Αριθμός Μαθητών/τριών Δράση που σχεδιάζεται
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου 1 48 Αφίσα
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Λασιθίου 3 24 Αφίσα
6/Θ Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Χανίων 3 37 Αφίσα
Νηπιαγωγείο Παχειάς Άμμου Λασιθίου 3 16 Αφίσα
32ο Νηπιαγωγείο Χανίων Χανίων 2 18 Προβολή και συζήτηση
1ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών Χανίων 3 34 Δημιουργία βίντεο
4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών Χανίων 3 36 Δημιουργία βίντεο
11ο  Δημοτικό Σχολείο Χανίων 3 40 Αφίσα
6ο  Νηπιαγωγείο Χανίων Χανίων 3 30 Αφίσα
1ο  ΕΠΑΛ Ρεθύμνου Ρεθύμνου 3 7 Αφίσα
2ο  Γυμνάσιο Χανίων Χανίων 3 34 Προβολή και συζήτηση
2ο  ΓΕΛ Χανίων Χανίων 3 15 Προβολή και συζήτηση
Λύκειο Παλαιόχωρας Χανίων 3 25 Αφίσα
ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Χανίων Χανίων 3 35 Προβολή και συζήτηση
Δημοτικό Σχολείο Παζινού Χανίων 3 56 Αφίσα, Επιστολή, Προβολή και συζήτηση, μαντινάδες
1ο  ΕΠΑΛ Χανίων 1 70 Παρουσίαση με τις αφίσες
1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου 1 16 Δημιουργία και ανάρτηση ενημερωτικού υλικού στο σχολείο και ανέβασμα σχετικού υλικού στην ιστοσελίδα του σχολείου
Δημοτικό Σχολείο Βάμου Χανίων 6 59 Αφίσα
4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας Λασιθίου 6 100 Αφίσα Προβολή και συζήτηση, αφίσα, κολλάζ
Γυμνάσιο Βάμου Χανίων 1 3 Προβολή και συζήτηση
Νηπιαγωγείο Αγ. Σαράντα Χανίων 3 58 Αφίσα
3o Νηπιαγωγείο Ν. Κυδωνίας Χανίων 4 33 Εφημερίδα ή φυλλάδιο
4ο ΓΕΛ Ρεθύμνου Ρεθύμνου 3 15 Βίντεο και Αφίσα
Νηπιαγωγείο Στερνών Χανίων 3 40 Αφίσα
Νηπιαγωγείο Φουρφουρά Ρεθύμνου 2 12 Αφίσα
Γυμνάσιο Κολυμβαρίου Χανίων 1 22 Προβολή και συζήτηση
Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων 2 12 Μαντινάδες και βίντεο

Το ΚΠΕ Βάμου, στα πλαίσια προώθησης της λειτουργίας Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή, θα στηρίξει με ιδέες, προτάσεις και άλλους τρόπους τις δράσεις των ομάδων έχουν δηλώσει συμμετοχή, δημοσιοποιώντας παράλληλα τις δράσεις αυτές για να αποτελέσουν παράδειγμα και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και διάχυση των ιδεών. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές των δράσεων που θα σταλούν θα αναρτηθούν και στο ιστολόγιο του ΚΠΕ Βάμου (http://kpevamou.blogspot.gr).

Για υποστήριξη της δράσης το ΚΠΕ Βάμου επίσης έφτιαξε μικρό βιντεάκι ( δείτε εδώ), ενώ συμβουλές για τις δράσεις στα σχολεία (για συγγραφή επιστολής, δημιουργία φυλλαδίου και βίντεο, αξιοποίηση μουσικής) υπάρχουν στα παραπάνω ιστολόγια.

"Sponsored links"

Διαβάστε σχετικά:

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις