Τι λέει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τα τεστ κορωνοϊού στο Mein Schiff 6

Κανένα σχόλιο

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποίησε στις 30.09.2020 έλεγχο στο πολυιατρείο “MINOAN LAB Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία” και στην ιδιωτική γενική κλινική “Ασκληπιείο Κρήτης ΑΕ”, με σκοπό την εξέταση των συνθηκών προμήθειας, διάθεσης/χρήσης και διενέργειας των διαγνωστικών τεστ SARS COV-2/COVID-19, καθώς επίσης και της διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους, κατά την εξέταση των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

“Το κλιμάκιο της ΕΑΔ προχώρησε στην εξέταση στελεχών της διοίκησης, επιστημονικών υπευθύνων, και εργαστηριακού προσωπικού των παραπάνω ιδιωτικών φορέων.

"Sponsored links"

Διαπιστώσεις των Ελεγκτών-Επιθεωρητών κατά τον επιτόπιο έλεγχο :

Η κλινική “Ασκληπιείον” κλήθηκε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Mega Travel Services, να παραδώσει τους απαραίτητους στυλεούς στους γιατρούς και νοσηλευτές του κρουαζιερόπλοιου MeinShiff 6, προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τα μέλη του πληρώματος. Η δειγματοληψία έγινε με μοριακά και όχι rapid τεστ. Οι στυλεοί ήταν πιστοποιημένοι από την εταιρεία CMS MEDICAL DEVICES AND DRUGS SL.

Η δειγματοληψία διενεργήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολούνταν στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο.

Μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας , τα ληφθέντα δείγματα παρελήφθησαν την Κυριακή 27.09.2020 από το προσωπικό του “Ασκληπιείον” και αμέσως μεταφέρθηκαν στο συμβεβλημένο “Minoanlab” για την ανάλυση, δεδομένου ότι το “Ασκληπιείον” κάνει μόνο συλλογή των δειγμάτων και όχι ανάλυση αυτών.

Σε κάθε στάδιο της μεταφοράς, από την παράδοση των στυλεών μέχρι και την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων υπήρξε πιστή τήρηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του συνόλου των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο έλεγχος έγινε από το “Minoanlab” με τη χρήση του real best rna sars-cov-2. Από την ανάλυση του συνόλου του δείγματος (150 στυλεοί), προέκυψαν 12 δώδεκα θετικά δείγματα. Μετά τον επανέλεγχο των θετικών αυτών δειγμάτων ενημερώθηκε το “Ασκληπιείον”, ο ΕΟΔΥ και η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο “Minoanlab” ανέφερε ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα είχαν οριακές τιμές, καθώς μετρήθηκαν στον 38 ή 39 κύκλο με όριο το 40 μετά το οποίο το τεστ καταγράφεται ως αρνητικό.

Στον επανέλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ με μέθοδο PCR σε δημόσιο εργαστήριο, οι 12 δηλωθείσες αρχικά ως θετικές περιπτώσεις βρέθηκαν αρνητικές”.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις