Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για επίδειξη κρατικής πυγμής κατά του Κουφοντίνα

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, κατήγγειλε την κυβέρνηση για επίδειξη κρατικής πυγμής κατά του κρατούμενου, Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας. «Αυτό που κρινόταν τις τελευταίες μέρες δεν ήταν οι πράξεις του Κουφοντίνα, αυτές έχουν κριθεί και καταδικαστεί, νομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμα οποιουδήποτε κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείρισή του», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο Γ. Δελής, καταδίκασε την κυβέρνηση για την άρνηση της να αναγνωρίσει  στον φυλακισμένο Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας τα δικαιώματα που του αναλογούν.

«Αυτό που κρινόταν τις τελευταίες μέρες δεν ήταν οι πράξεις του Κουφοντίνα, αυτές έχουν κριθεί και καταδικαστεί, νομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμα οποιουδήποτε κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείρισή του», ανέφερε ο Γ. Δελής και πρόσθεσε πως «τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, για προστασία της υγείας τους, για εργασία ακόμα και εκπαίδευση».

"Sponsored links"

Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση που «κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής απέναντι όχι μόνο στον Κουφοντίνα, αλλά και σε όλους τους κρατούμενους, μια πολιτική καταστολής που επέδειξε πρόσφατα και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των μαθητών κλπ».

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα μέτρα κατά της πανδημίας, ο Γ. Δελής τόνισε πως λύση θα μπορούσε να δοθεί με τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς και στα νοσοκομεία. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στους πολίτες και να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

«Λύση θα ήταν οι έλεγχοι και τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα σχολεία. Λύση δεν είναι να κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο στον κόσμο για τα πάρκα ή για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και τώρα που ο δημόσιος τομέας Υγείας υποφέρει και έχει φρακάρει αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις