Το λέιζερ του ΙΤΕ Κρήτης καθαρίζει τα γλυπτά του Μουσείου της Ακρόπολης!

Κανένα σχόλιο

Τον Μάρτιο του 2006 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καθαρισμού των γλυπτών από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, με την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στον καθαρισμό της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), τα έτη 2002 – 2005.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα γλυπτά της Ακρόπολης, από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πρόκειται για ένα Q-switchedNd:YAG σύστημα λέιζερ, με εκπομπή στο βασικό μήκος κύματος (1064 nm) και στην 3η αρμονική (355 nm), με δυνατότητα λειτουργίας στο καθένα μήκος κύματος ανεξάρτητα ή ταυτόχρονα και στα δύο μαζί.

"Sponsored links"

ιτε ακρόπολη

Μουσείο Ακρόπολης ιτε

Η δυνατότητα ρύθμισης των αναλογιών, μεταξύ των δύο ενεργειών, οδηγεί σε ασφαλή απομάκρυνση των επικαθήσεων, χωρίς αλλοιώσεις των αρχαίων επιφανειών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός σε 56 γλυπτά και θραύσματα των συλλογών του Μουσείου.

ιτε λέιζερ

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις