13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το ρεπορτάζ για τους εμβολιασμούς στα Χανιά θα δοθεί από την Αθήνα…

Ημερομηνία:

Και πιο συγκεκριμένα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων…

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων μας είπε ότι δεν είναι δική του απόφαση, αλλά της 7ης ΥΠΕ. Η 7η ΥΠΕ μας είπε ότι δεν είναι δική της απόφαση αλλά του Υπουργείου.

Στο ερώτημά μας γιατί αποκλείονται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την κάλυψη μίας ιστορικής στιγμής, με την έναρξη των εμβολιασμών στα Χανιά, μας είπαν ότι το κάνουν για να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα αυτών που εμβολιάζονται.

Αστειότητες… Όταν γινόταν τα μαζικά τεστ, άραγε, οι πολίτες που φωτογραφίζονταν δεν είχαν προσωπικά δεδομένα; Και απο πότε η κάλυψη δημόσιων γεγονότων απαγορεύεται εις το όνομα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων; Από τι προστατεύονται όσοι εμβολιάζονται;

Και αφού φωτογραφίες από τους εμβολιασμούς θα διανεμηθούν από το ΑΠΕ, για ποια προσωπικά δεδομένα μιλούν.

Πρόκειται για εμπαιγμό και απαξίωση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης της περιφέρειας.

Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιου είδους περιορισμοί δεν υπήρξαν στην Αθήνα αφού οι πρώτες ημέρες των εμβολιασμών καλύφθηκαν από πολλούς φωτορεπόρτερ και μέσα ενημέρωσης, άρα και το επιχειρημα ότι δεν μπορούσε να επιτραπεί η συγκέντρωση τόσων δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών δεν στέκει.

Ενώ απ’ ότι φαίνεται… στη ζούλα κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν και έβγαλαν φωτογραφίες από την έναρξη των εμβολιασμών.

Επιλεκτική ενημέρωση, άραγε, και ελεγχόμενη;

Είναι ντροπή το ρεπορτάζ στα Χανια για τους εμβολιασμούς να γίνεται μέσω …Αθήνας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...