Το “Ρολόι” απελευθερώθηκε από τις σκαλωσιές του μετά από 6 χρόνια – Τι λέει ο Τάσος Βάμβουκας

Κανένα σχόλιο

6 χρόνια πέρασαν από το 2014 όταν και τοποθετήθηκαν σκαλωσιές στο κάτω μέρος του ρολογιού στο δημοτικού κήπου Χανίων λόγω πτώσης τμημάτων του στο πεζοδρόμιο και ενάμιση περίπου χρόνος από την άνοιξη του 2019 όταν ξεκίνησε η ανακαίνισή του. Πλέον, το “Ρολόι” των Χανίων επιστρέφει στην αρχική του μορφή για να το χαίρονται όλοι οι Χανιώτες.

Ο πρώην δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας κατά τη θητεία του οποίου το έργο της ανακαίνισης ξεκίνησε σε μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

Το ρολόι πρώτη μέρα χωρίς σκαλωσιές!

"Sponsored links"

Ήταν το πρώτο έργο στην Κρήτη που εντάξαμε στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ΒΑΑ το 2018!

Ικανοποιήθηκε μετά από δεκαετίες το αίτημα των Χανιωτών για την συντήρηση ενός ιστορικού τοπόσημου της πόλης μας.

100 σχεδόν χρόνια ιστορία

Το Ρολόι του Κήπου άρχισε να χτίζεται το 1924 και τέλειωσε το 1927. Αποτελείται από τρία μέρη: τη βάση, τον κορμό (του οποίου οι πλευρές συγκλίνουν προς τα πάνω) και τη στέγη, που διαμορφώνεται σε κυκλικό περίπτερο.

Για το χτίσιμο του Ρολογιού του Κήπου χρησιμοποιήθηκαν καντουνάδες (μεγάλες πέτρες) από τα τότε λατομεία Λενταριανών και Χαλέπας και ποταμίσια άμμος. Τα σχέδια του ρολογιού έγιναν από το μηχανικό Δ. Κολλάρο.

Ακόμα και σήμερα, εκατό σχεδόν χρόνια μετά την ανέγερσή του, το Ρολόι του Κήπου είναι σημείο αναφοράς για τους Χανιώτες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις