Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων για τη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού: Ακούσαμε μόνο κούφια λόγια και γενικότητες – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Κανένα σχόλιο

To Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, αλλά και των  εποχικά εργαζόμενων στην σημερινή κινητοποίηση στις 10 π.μ που κάλεσαν τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην οποία άκουσαν από τον Υπουργό «κούφια λόγια και γενικότητες» ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο κείμενο πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Όλος ο κλάδος μας απαίτησε σήμερα να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της πανδημίας. Καταδικάζουμε την αστυνομοκρατία που επικρατούσε έξω από το κτήριο του Εμπορικού Επιμελητήριου Ν.Χανίων στέκοντας απέναντι από τους εργαζόμενους.

Στην συνάντηση που είχαν οι αντιπρόσωποι του κλάδου με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη το μόνο που ακούσαμε από τον Υπουργό ήταν κούφια λόγια και γενικότητες για την προσπάθεια να γεμίσει τουρισμό η Ελλάδα…Καμία απάντηση για το πώς θα ζήσουν οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που η κυβέρνηση τους καταδικάζει να ζήσουν, εάν είναι από τους τυχερούς με 9 ευρώ τη μέρα, καμία απάντηση για το πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί που τρέχουν και πως θα μαζέψουμε τα ένσημα που ζητάνε για να μπορούμε να μπούμε στο ταμείο το χειμώνα.

Την ίδια στιγμή στηρίζουν τους ξενοδόχους και τις μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες με δισεκατομμύρια  και τους παρέχει όλο το οπλοστάσιο για να κατακρεουργήσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μας πετάνε επιδόματα πρόνοιας που περιμένουμε από μέρα σε μέρα για να τα πάρουμε και όλο παρατείνονται. Ενωμένοι τονίσαμε ότι υπό κανονικές συνθήκες οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο θα δούλευαν , οπότε είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να τηρηθούν οι ΚΣΣΕ, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι  με ευθύνη τόσο του κράτους όσο και της εργοδοσίας.

Χαιρετίζουμε όλο αυτόν τον κόσμο που κινητοποιήθηκε σήμερα στo Εμπορικό Επιμελητήριο Ν.Χανίων και διαδήλωσε απαιτώντας να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν άνεργοι οι εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία με νέες εγγραφές, να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 9/7 στις 8μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Να μην τους αφήσουμε να βάλουν τα δικαιώματα μας στον <<γύψο>> ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Διεκδικούμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεν Σταματάμε Εδώ… Ο Αγώνας συνεχίζεται δεν θα περάσει η προσπάθεια να μπουν στο <<γύψο>> οι λαϊκοί αγώνες!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 8Μ.Μ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ

Πληρώσαμε τόσο την κρίση τους όσο και την ανάπτυξη τους. Δεν μοιραστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη τους δεν θα μοιραστούμε τις συνέπειες της πανδημίας.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις