Το τραγελαφικό, ο ελεγχόμενος από την Τουλουπάκη Αδ. Γεωργιάδης να υπογράφει την ουσιαστική εκδίωξή της!

Κανένα σχόλιο

Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

Μόλις την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του Υπουργείου Δικαιοσύνης (και όχι μόνο) υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της παρ. 1 του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α., ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις». Στο νόμο αυτό, στις «άλλες διατάξεις», θεσμοθετείται η κατάργηση των υφιστάμενων δόμων της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας, υπό το πρόσχημα της ενοποίησης και του εκσυγχρονισμοί των εν λόγω υπηρεσιών.

Ωστόσο, οι λόγοι της νομοθετικής αυτής μεθόδευσης είναι κάτι περισσότερο από προφανείς. Ίσως, ο τίτλος αυτού του ΦΕΚ να ανταποκρινόταν στην βούληση του νομοθέτη αν τιτλοφορείτο: «Ας ξεμπερδεύουμε επιτελούς με αυτήν την Τουλουπάκη» . Τόσο απλά, τόσο λαϊκά. Το απίστευτο όμως αυτού του νόμου, δεν είναι τόσο αυτό καθαυτό το περιεχόμενό του αφού πλέον ουδεμιά έκπληξη προκαλούν οι ευθείες νομοθετικές παρεμβάσεις αυτής της κυβέρνησης στη δικαστική εξουσία ( αμνήστευση τραπεζιτών για παράδειγμα ) και τόσων άλλων προκλητικών ενεργειών για το κλείσιμο ανοιχτών λογαριασμών.

"Sponsored links"

Το συγκλονιστικό εν προκειμένω, είναι το απύθμενο θράσος να συνυπογράφει το ΦΕΚ, πέραν του Υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων υπουργών, ο υπουργός Ανάπτυξης. Τι δεν καταλάβατε ακόμα; Ναι ο Άδωνις Γεωργιάδης! Ο Ελεγχόμενος υπουργός υπογράφει την κατάργηση της εισαγγελέως που τον ελέγχει. Όχι, δεν υπάρχει καμιά σύγχυση των εξουσιών γιατί για να υπάρξει τέτοια, προαπαιτείται ο διαχωρισμός τους. Για την κυβέρνηση αυτή, του «l’ etat c’est moi» όμως,  δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Πάσα εξουσία πηγάζει από τον λαό, συγγνώμη, τον πρωθυπουργό ήθελα να πω, υπάρχει και ασκείται υπέρ αυτού. Συγχαρητήρια στη Βουλή μας, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αν και τέως Πρόεδρος του ΣτΕ (κατά μια άποψη του ελληνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου), τα βρίσκει όλα αυτά απολύτως συνταγματικά και θέτει σε αυτά τα μνημεία ολοκληρωτισμού, φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Νεο Συνταγμα – Νεα ηθη – Νεα Δημοκρατια.

tvxs.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις