Το Υπουργείο Υγείας ψεύδεται για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας; – 1.898 λιγότεροι οι υπάλληλοι στο Υπουργείο Υγείας – Όλα τα στοιχεία και για τα Νοσοκομεία της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

«Μύθος» δείχνει να αποτελεί η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το iEidiseis!

Παρότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε την Τρίτη πως στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν γίνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα 6.000 προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, έως και Ιούνιο, την περίοδο του Covit-19 έγιναν συνολικά 4.729 προσλήψεις! Από αυτές οι 451 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, οι 1901 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ λοιπό προσωπικό αφορούσαν οι 2.377.

Σύμφωνα με τα στοιχεία –και αν δεν μας ξεφεύγει κάτι επουσιώδες- όλες αυτές οι προσλήψεις αφορούσαν συμβασιούχους και καθόλου μόνιμο προσωπικό! Την ίδια στιγμή, υπήρχαν αντίστοιχες, ίσως και μεγαλύτερες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, λήξης συμβάσεων!

"Sponsored links"

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είναι τον Μάιο φέτος 1.898 λιγότεροι.

Η κρατική χρηματοδότηση σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ήταν μέσα σε ένα χρόνο, το χρόνο της πανδημίας, 131 εκατομμύρια λιγότερα ευρώ!

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 518 εκατομμύρια ευρώ και το αντίστοιχο εξάμηνο, αυτό του 2020, δηλαδή το εξάμηνο της πανδημίας, 387 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία εκκρεμούν από τον Φεβρουάριο 1.000 προσλήψεις μόνιμων ιατρών, που διαρκώς εξαγγέλλονται!

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση Υγειονομικών που πρόσκεινται στο ΜΕΤΑ παρουσιάζεται δραματική μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στον τομέα της δημόσιας υγείας τον τελευταίο χρόνο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το υπ. Εσωτερικών μέσω του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, τον Μάιο του 2020 υπηρετούσαν στις μονάδες υγείας 95.352 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι ενώ τον αντίστοιχο μήνα το 2019 ο αριθμός των υπηρετούντων ήταν 100.420 εργαζόμενοι.

Η μείωση του προσωπικού στις μονάδες υγείας όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά είναι 5058 εργαζόμενοι και σε ποσοστό φτάνει στο 5%.

Η μείωση αφορά τόσο τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων, από 79.254 τον 5ο του 2019 σε 77.356 τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση κατά 1898 υπαλλήλους), όσο και το έκτακτο προσωπικό, από 21.166 σε 17.996, δηλαδή μείωση κατά 3.170 εργαζόμενους.

Τα στοιχεία για την Κρήτη

"Sponsored links"

ieidiseis.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις