“Το φεγγάρι έδυσε, άλλο ένα φεγγάρι στη ρόδα τελείωσε”: Το μήνυμα από τους ΠοδηΛάτρεις προς τους υποψήφιους Δημάρχους με αφορμή το 10ο Φεγγάρι στη Ρόδα

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” αναφέρεται στο διαχρονικό αίτημά τους που εκφράζεται και μέσω του ποδηλατικού παιχνιδιού “φεγγάρι στη ρόδα” που φέτος πραγματοποιήθηκε για 10η φορά, δηλαδή, στη δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Αναφέρουν πιο αναλυτικά:

Όταν ξεκινούσε για πρώτη φορά το φεγγάρι στη ρόδα το 2007, από μια παρέα τρελλών ποδηΛατρών, κανένας δεν  πίστευε ότι θα μετρούσε σήμερα το Νο 10. Κανένας, εκτός ίσως από τον εμπνευστή του Γιάννη, που είμαστε σίγουροι ότι στα τελευταία 5 φεγγάρια, μας παρακολουθεί…

"Sponsored links"

Σ αυτόν λοιπόν – όπως και κάθε φεγγάρι – ήταν αφιερωμένο και το φετινό. Με το Μανιφέστο του στην πρώτη γραμμή, να μας παρακινεί να διεκδικούμε, το χώρο μας σαν ποδηλάτες/ποδηΛάτρεις.

Να διεκδικούμε τα 3,21 τ.μ. που μας αντιστοιχούν στο δρόμο.

Αυτά τα τετραγωνικά που 15 χρόνια παρουσίας, οι ΠοδηΛάτρεις προτείνουν και απαιτούν.

Βαρεθήκαμε να αλλάζουμε δημάρχους (έχουμε αλλάξει 4 μέχρι τώρα και πάμε για τον 5ο). Τους φορείς να εξαγγέλλουν, να υπόσχονται και να διαλαλούν έργα για βιώσιμη μετακίνηση, τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και το κυκλοφοριακό. Εμείς επιμένουμε να αφυπνίζουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης και να ενεργούμε για το κοινό καλό μέσα από το διαφορετικό αυτό παιχνίδι.

Το φεγγάρι δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την βοήθεια φίλων που εθελοντικά και αφιλοκερδώς βοήθησαν για να επιτευχθεί. Ευχαριστούμε λοιπόν :

–       Τους παίκτες που πήραν μέρος για την τρέλα τους και την ευρηματικότητα τους

–       Τους εθελοντές ΠοδηΛάτρεις που βοήθησαν στην οργάνωση του

–        Τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων για τη φιλοξενία των συνελεύσεων

–       Το Digital Wave Studio, το Chania sound και τον Αριστοτέλη για τον ήχο

"Sponsored links"

–       Το “Bike Doctor” και το “ποδηλατάδικο του Αντώνη” για τα δώρα τους και τον “Ποδηλάτης” για τη χρυσή ρόδα

–       Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς (το φεγγάρι μας) Δίκτυο FM, 91,5 Dcode 92,6, Super FM 86,9, και τους παραγωγούς τους, για την προώθηση και την ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση

–       Το Δίκτυο Fm 91.5, για το ραδιοφωνικό spot και για όλη την συμπαράσταση του στα 10 φεγγάρια που μας βοηθάει με την ψυχή του!

–       Το φωτογραφείο “Φωτόπολις” και το Δημήτρη για τις φωτογραφίες και το βίντεο

–       Τον Ερυθρό Σταυρό για την μαζική παρουσία του

–       Την Τροχαία Χανίων, το Λιμενικό και την Εφορία αρχαιοτήτων

–       Τον δήμο Χανίων για την εξέδρα στο Γυαλί Τζαμί, όχι όμως για την αλλαγή του χώρου!

–       Τους οδηγούς των αυτοκινήτων για την υπομονή τους

–       Τους περιπατητές και τους καταστηματάρχες της π.πόλης για την θετική τους ενέργεια

–       …και τέλος την υπέροχη Μαρίνα, νικήτρια του ποδηλάτου, που το χάρισε στο ορφανοτροφείο Χανίων

Για τα δρώμενα

–       Τον Ερυθρό Σταυρό

–       Την Πινακοθήκη Χανίων για τα παράλληλα δρώμενα με την ημέρα μουσείων

–       Την αθλητική ομάδα Ασπάλαθος

–       Τον Μιχάλη τον κλόουν

–       Τους Passe-partout – δράσεις μετά μουσικής

 

ΥΓ Ζητάμε συγνώμη για όσους ταλαιπωρήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα ποδήλατα στην παλιά πόλη τις 2 ώρες του παιχνιδιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι διαμαρτύρονται και τις υπόλοιπες 364 μέρες και 22 ώρες για τα διπλοπαρκαρισμένα στην Τζανακάκη, τα μποτιλιαρισμένα λεωφορεία στην Δημοκρατίας, τα τραπεζοκαθίσματα στην Νταλιάνη, τις λακούβες της Ακρωτηρίου, τις κλεισμένες ράμπες της Κυδωνίας, τα σπασμένα πεζοδρόμια της Σκαλίδη και το κλείσιμο των δρόμων και του λιμανιού για πολιτικές εκδηλώσεις.

Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις