Τσιάρας κατά εισαγγελέως: Η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει ανεπηρέαστη από συναισθηματικές προσεγγίσεις – Καλύπτει τον Σκέρτσο

Κανένα σχόλιο

Η Δικαιοσύνη πρέπει να παραμένει ανεπηρέαστη από συναισθηματικές προσεγγίσεις, τόνισε, σήμερα, ο Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στην αγόρευση της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη

Σχολιάζοντας, στον ΣΚΑΪ 100,3 τη δήλωση του κ. Σκέρτσου για την αγόρευση της Εισαγγελέως ο υπουργός Δικαιοσύνης τον κάλυψε πλήρως υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική έκφραση ενός μετριοπαθούς προσώπου.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Σκέρτσο, καταλογίζοντάς του ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα, ο Α. Χαρίτσης δήλωσε ότι «ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του.

Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».

Ωστόσο, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση υπήρξαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με πολύ πιο έντονο τρόπο και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε, επίσης, ότι η παρούσα κυβέρνηση κάνει μεγάλες προσπάθειες να διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με τη δίκη για την υπόθεση Τοπαλούδη, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα να αποδοθεί δίκαιο και δικαιοσύνη.

Τέλος, σχετικά με την τροπολογία, με την οποία παύει η ποινική δίωξη για υποθέσεις που εκκρεμούν και προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος, τόνισε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μικρές ποινές που δεν οδηγούν σε πραγματική φυλάκιση.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις