Υμνοι της Telegraph στα ελληνικά φαράγγια: Βίκος και Σαμαριά στα καλύτερα της Ευρώπης

Κανένα σχόλιο

Εναν εναλλακτικό ταξιδιωτικό οδηγό στα καλύτερα φαράγγια και χαράδρες της Ευρώπης δημοσιεύει η βρετανική Telegraph, στον οποίο εκθειάζονται δύο ελληνικά: αυτό του Βίκου και αυτό της Σαμαριάς.

Οπως αναφέρει στο άρθρο του ο Τζον Γουίλμοτ, ο οποίος την τελευταία δεκαετία έχει οργώσει τα φαράγγια της Ευρώπης, τα δύο ελληνικά συγκαταλέγονται σε εκείνα με τη σπάνια φυσική τους ομορφιά.

Τα 7 ομορφότερα φαράγγια της Ευρώπης είναι τα εξής:

"Sponsored links"

1. Το Φαράγγι του Gorropu, Σαρδηνία, Ιταλία

2. Η Χαράδρα του Βίκου, Ιωάννινα

Ο δημοσιογράφος της Telegraph αναφέρει για τον Βίκο πως είναι μέσα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες γιατί διαθέτει την πιο βαθιά χαράδρα σε σχέση με το πλάτος του. Στη συνέχεια, αφού ενημερώνει τους Βρετανούς αναγνώστες για το γεγονός πως βρίσκεται κοντά στα Ζαγοροχώρια, το χαρακτηρίζει ως μια «απλή πρόκληση για πεζοπορία, καθώς και η ανάβαση και η κατάβαση είναι εκπληκτική». Η αιτία που κάνει αυτή την πρόκληση εκπληκτική δεν είναι άλλη από το γεγονός πως είναι σε «σχήμα U», ενώ «στενεύει σε μια σχισμή στο δυτικό άκρο, όπου σχηματίζονται δυνατές πηγές στις οποίες καταλήγει ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά».

3. Το Φαράγγι του Βερντόν, Γαλλία

4. Το Φαράγγι του Τάρα, Μαυροβούνιο

5. Το Φαράγγι της Σαμαριάς, Χανιά, Κρήτη

Το πρώτο πράγμα που αναφέρει ο δημοσιογράφος της Telegraph για το πιο διάσημο φαράγγι της Ελλάδας είναι ότι αν κάποιος θέλει να περάσει μια ημέρα «απόλυτα ευχάριστη», αλλά και «ταυτόχρονα εξαντλητική», τότε δεν έχει παρά να το περπατήσει. Ωστόσο, κατά τον Γουίλμοτ «υπάρχουν δύο προβλήματα: το πρώτο είναι ότι το καλοκαίρι θα μοιραστείτε τη διαδρομή μαζί με 2.000 ακόμα περιηγητές και το δεύτερο ότι για να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης από το σημείο όπου καταλήγει η διαδρομή, στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης, είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή». Τέλος, ο δημοσιογράφος συστήνει στους αναγνώστες να επιλέξουν για συνοδοιπόρο στη διαδρομή τους έναν από τους ντόπιους.

6. Το Φαράγγι της Paklencia, Κροατία

7. Το Φαράγγι του Cares, Ισπανία

"Sponsored links"

iefimerida.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις