Υπο-νοούμενα

Κανένα σχόλιο

– Υποθαλάσσιο καλώδιο
Ποιος θυμάται τον θόρυβο γύρω από την ενεργειακή σύνδεση της Κρήτης με υποθαλάσσιο καλώδιο;
Κι όμως έγινε μεγάλη συζήτηση επί ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ορισμένοι τότε πολέμησαν λυσσαλέα την λύση αυτή φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιχειρούν την διακωμώδηση του όλου εγχειρήματος.
Οι κυβερνήσεις άλλαξαν και η λύση αυτή πήγε στις καλένδες.
Τώρα οι λύσεις για την ενεργειακή επάρκεια διατυμπανίζονται… υπογείως… και δεν μιλάει κανείς από τους πολυπράγμονες, πολύξερους της περασμένης εποχής.
Χαλάλι τους

– Τα πετρέλαια
Από ευλογία μετατρέπεται σε κατάρα η ύπαρξη υδρογονανθράκων σε μια χώρα.
Βλέπε Ιράκ, Λιβύη και μια σειρά άλλες χώρες με εξαίρεση θα έλεγε κανείς τη Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι…Τι άραγε μας επιφυλάσσουν; Για την ώρα καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα. Ψέματα;

Προγράμματα
Τελικά σ’ αυτή τη χώρα άλλη πηγή επιβίωσης υπάρχει εκτός από τον τουρισμό και τα προγράμματα;
Προγράμματα για τη φτώχεια, προγράμματα για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα για τις ΜΚΟ κι από την άλλη πλειστηριασμοί, εξευτελισμός των προσωπικών δεδομένων που γίνονται πλέον διάφανα, στην κοινή θέα των παγκοσμιοποιητών.
Αυτό είναι λοιπόν το μέλλον μας; Έτσι θα πορετούμε; Τι καιροί κι αυτοί, ε;

"Sponsored links"

– Πολυτεχνείο Κρήτης
40 χρόνια πορείας με περιπέτειες που τελικά αποτιμάται θετικά παρά τις αρνητικές εκφάνσεις κατά καιρούς.
Σημαντικός ο ρόλος για τα πρώτα βήματα που θεμελίωσαν την πορεία του: Ο Σύλλογος Φίλων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον αξέχαστο εκπαιδευτικό Αλέκο Κονταδά.
πρώτα απ’ όλους βέβαια είναι γνωστή η συμβολή του δημάρχου και μετέπειτα νομάρχη Χανίων Γιώργου Κατσανεβάκη.
Θα προσπαθήσω να βρω δημοσιεύματα και ντοκουμέντα να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι πώς, και με τι αγώνα και μεγάλες προσπάθειες, υλοποιήθηκε το όραμα της Χανιώτικης κοινωνίας για την ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης.

– Οι δημοσιεύσεις των φορέων
Τρομοκράτησαν τα συμφέροντα του ανταγωνισμού τους φορείς Δήμους, Διεύθυνση Δασών κ.λπ. και κατάφεραν όλες οι ανακοινώσεις να δημοσιεύονται μόνο σε μία καθημερινή εφημερίδα. Άξιος ο μισθός τους.

Υπονομευτής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις