Φίλιππας Ηλιάκης: «Τρομαγμένος διαπιστώνω ότι δεν άλλαξε κάτι…»

Κανένα σχόλιο

Για 14η χρονιά ο κ.Φίλιππας Ηλιάκης, αδερφός του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής κατά το ετήσιο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο στο νησί της Καρπάθου.

Η ομιλία του από τη σημερινή τελετή μνήμης:

“Kλείνω τα  μάτια ,όπως επανειλημμένα,  έχω κάνει εδώ στην Κάρπαθο .

"Sponsored links"

Ο Σμηναγός  Ηλιάκης είναι εδώ , δίπλα μας και τιμούμε  όχι τον χαμό του μα την διάσωση του από το ύπουλο χτύπημα.

Τα ανοίγω.

Αναρωτιέμαι : άλλαξε κάτι από τις 23/5/2006 μέχρι σήμερα;

Τρομαγμένος, διαπιστώνω ότι, δεν άλλαξε κάτι, μόνο ο Κώστας δεν είναι εδώ, τα υπόλοιπα ΟΧΙ απλώς τα ίδια , μα ακόμη  χειρότερα.

Ευθεία πλέον αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, για τα οποία εθελοθυσιάστηκε ο σμηναγός.

Υπηρπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, τραμπουκισμοί  στην θάλασσα του Αιγαίου, απόπειρα παραβίασης χερσαίων συνόρων στον Έβρο με όχημα μετανάστες και λαθρομετανάστες.

Όταν  την οργανωμένη κατασκοπευτική – πολεμική  τους αποστολή  στις 23/5/2006 , μα και λίγες εβδομάδες πριν τα παραλίγο δυστυχήματα με  ξεκάθαρο στόχο το θερμό επεισόδιο, τα θεωρείς  παραλίγο ατυχήματα και ΟΧΙ πειθαρχημένη εκτέλεση οδηγιών ή εντολών, όταν παραδίδεις  τον υπαίτιο του χτυπήματος στον σμηναγό δίχως καν τυπική ανάκριση,  τότε υποβαθμίζεις  την σοβαρότητα των γεγονότων και μοιραία αποθρασύνονται,  ΕΦΌΣΟΝ  ούτε πριν, ούτε μετά το χτύπημα στον σμηναγό  ήταν σαφή τα όρια ανοχής μας.

Αυτό που είναι σαφές και κατανοητό στον νεοΟθωμανό Σουλτάνο, είναι ότι  εάν προχωρήσει παραπέρα, θα βρει απέναντι του  με τον ίδιο ζήλο ,ικανότητες, πίστη στην πατρίδα , αυταπάρνηση και τιμή στον όρκο  για την προστασία της τους άνδρες πρώτης γραμμής  σε αέρα στεριά και θάλασσα, όπως  ο σμηναγός (Ι) Ηλιάκης Κωνσταντίνος.

Δημιούργησαν ένα σύμβολο, ένα σημείο αναφοράς που θα βρουν μπροστά τους εάν χρειαστεί .

"Sponsored links"

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε μας αδελφέ .”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις