Χωρίς περιφερειακό ιατρείο τα Κουνουπιδιανά; – Έξαλλοι οι κάτοικοι

Κανένα σχόλιο

“Μας λένε να πάμε να πεθάνουμε”, λένε οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου αντιδρώντας στη δρομολογούμενη, όπως πιστεύουν, κατάργηση του Περιφερειακού Ιατρείου Κουνουπιδιανών και δηλώνουν “έτοιμοι για κινητοποιήσεις”.

Το Περιφερειακό ιατρείο στο Αρώνι, στα Κουνουπιδιανά αλλά και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες κατοίκους από το Χορδάκι, το Σταυρό, τα Χωραφάκια και αλλού ενώ κάθε χρόνο από το 2011 καταγράφεται αύξηση των ασθενών που ζητούν τις υπηρεσίες των γιατρών.

Συγκεκριμένα μόνο το Περιφερειακό Ιατρείο του Αρωνίου δέχτηκε το 2011, 8.196 επισκέψεις το 2012, 9.213 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, 7.770 επισκέψεις.

"Sponsored links"

Οι περίπου 17.000 κάτοικοι του Ακρωτηρίου ζητούν τα 7 ιατρεία της περιοχής που λειτουργούν με 2,5 γιατρούς όπως λένε χαρακτηριστικά, να ενισχυθούν και όχι να κλείσουν και να μην αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι σαν βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί ότι το κόστος του κράτους είναι μόνο οι μισθοί των γιατρών στο Ακρωτήρι καθώς τα περιφερειακά ιατρεία στεγάζονται σε κτήρια για τα οποία δεν πληρώνει το Υπουργείο όπως σε ενοριακά κέντρα και άλλες δομές.

Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν τα χρήματα να μεταφέρονται στα Χανιά για να γράψουν τα φάρμακα τους ενώ και τα 10 ευρώ στον κάθε γιατρό για τη συνταγή δεν τα διαθέτουν. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στη Νέα Τηλεόραση: “Με τις ευλογίες του το κράτος μας λέει να πάμε να πεθάνουμε”.

Στο Κολυμπάρι

Εν τω μεταξύ, προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Χανίων θα καταθέσουν οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου για το θέμα του ιατρείου καθώς η Κτηματική Υπηρεσία επιμένει στην εκποίηση του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται.

Το αίτημά τους θα είναι η ανακοπή της πράξης διοικητικής αποβολής της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων και η δικαστική διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του ακινήτου. Επίσης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Κολυμπάρι με κάλεσμα όλων των φορέων και των κομμάτων για δημόσια τοποθέτηση.

 Πηγή: neatv

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις