Ψευδαίσθηση

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα

Το να υποστηρίζει κανείς τις απόψεις του ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάζουν προς το καλυτερο με αγώνες και θυσίες θεωρήθηκε από τον κ.Τσίπρα “ψυδαίσθηση” ενώ η αποδοχή του αδιεξόδου που βιώνουν οι λαϊκές τάξεςι “ρεαλισμός”.

Με μια φράση ακυρώθηκαν οι αγώνες των λαϊκών στρωμμάτων για έξοδο από την κρίση, τέθηκε στα αζήτητα η ιστορική μνήμη τηςΑριστεράς, οι θυσίες χιλιάδων ανθρώπων της που διαχρονικά δώσανε το αίμα τους για ένα καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

"Sponsored links"

Η υιοθέτηση στην πράξη από τον ΣΥΡΙΖΑ της στρατηγικής του νεοφιλευθερισμού και η πλειοδοσία στις καταστροφικές επιλογές του στο όνομα της ανάπτυξης δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα , ασύστολη προπαγάνδα και θεωρητικές κατασκευές που ακυρώνονται στην πράξη.

‘Οσοι εξακολουθούμε να επιμένουμε πεισματικά ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος, ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος οφείλουμε να κυρήξουμε την λήξη του πένθους να σηκώσουμε το πεταμένο λάβαρο της ελπίδας και να συνεχίσουμε από την θέση που βρισκόμαστε τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για μια κοινωνία των ίσότητας αλληλεγύης και αδελφοσύνης. Το μέλλον είναι μπροστά και διαρκεί πολύ. Ας αρχίσουμε να το υφαίνουμε με υπομονή ,επιμονή και αλληλεγγύη

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • ΚαθημερινάΤΡΙΤΗ, 10:00 am - 11:00 amμε τον Νίκο Αγγελάκη
    Ο Νίκος Αγγελάκης καθημερινά στον σχολιασμό της τοπικής και εθνικής επικαιρότητας, με ζωντανή επικοινωνία ακροατών στον αέρα