Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου της Τ.Ε Χανίων ΚΚΕ για την παρουσίαση των υποψήφιων στις βουλευτικές εκλογές

Κανένα σχόλιο

Διαβάστε τι ειπώθηκε κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στα Χανιά. Την παρουσίασε έκανε το μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Γιώργος Νταγκουνάκης:

«Με την ευκαιρία της σημερινής επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Χανίων απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τις γυναίκες και τη νεολαία της λαϊκής οικογένειας. Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τη ζωή τους και τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους. Να ενισχύσουν και στην κάλπη στις 7/7/2019 το ΚΚΕ γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή η δική τους δύναμη την επόμενη μέρα, σημαίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας, διεκδικήσεις όσων μας πήραν αυτά τα χρόνια κάνοντας τη ζωή μας μαύρη. Σημαίνει πιο ισχυρή αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα που μας ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση.

Σ αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι η δύναμη εκείνη που σταθερά και μόνιμα χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία είναι πλάι στο λαό και στη νεολαία, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

"Sponsored links"

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία των Χανίων να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε είδους ψιθυριστές. Να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού-αντιδραστικού σχεδίου. Όλοι σαν καλοί μαθητές έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματά τους τις αντεργατικές προτάσεις – απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ και της Ε.Ε. Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν
Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της Ε.Ε.
Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060
Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις
Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Η παραμονή, διεύρυνση και επέκταση των Αμερικανονατοϊκών βάσεων που εκτός των άλλων καθιστούν στόχο αντιποίνων την περιοχή μας.

Το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης” που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή της “βιώσιμης ανάπτυξης” που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που τα δημιουργούν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι που είδαν το μέσο μισθό τους να κατρακυλάει κάτω από τα χίλια ευρώ που ζούν την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (3 στους 10 ).

Το ζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής όπου παρά τον τεράστιο τζίρο που κατέγραψαν οι ξενοδόχοι της Κρήτης το 2018 που ξεπέρασε τα 3,2 δις οι δικές τους “απολαβές” δεν ξεπέρασαν το 5% αυτού του ποσού. Ταυτόχρονα οι εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας τους θυμίζουν μεσαίωνα. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι καλλιεργητές πρώιμων κηπευτικών, οι ελαιοπαραγωγοί και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών που τα προϊόντα τους δεν τα έσωσε καμία ΠΟΠ ονομασία ούτε το σήμα Κρήτης ούτε οι Ο.Π. και η Α.Ε.Σ.

Τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα είτε μένουν στα αζήτητα είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Το γνωρίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης με την εξοντωτική φορολόγηση και τις κατασχέσεις. Το ζουν οι κάτοικοι των κατεστραμμένων περιοχών απο τις πλημμύρες που 4 μήνες μετά ακόμα περιμένουν.

Τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η Ν.Δ. και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική που διασφαλίζει τα συμφέροντα των λίγων κατακρεουργόντας τη ζωή των πολλών. Αυτών δηλαδή που παράγουν όλο τον πλούτο.

Τη συντηρητική πολιτική στηρίζουν και αναπαράγουν και τα άλλα κόμματα αναχώματα ή συμπληρώματα, ανεξάρτητα απο την όποια κριτική ασκούν στην διακυβέρνηση. Από τον “αριστερό” Βαρουφάκη μέχρι τον εθνικιστή ακροδεξιό Βελόπουλο.

Γι αυτό η ψήφος του λαού πρέπει να είναι καταδικαστική για όλους αυτούς. Να μη διασκορπιστεί δεξιά – αριστερά, να μαυριστεί και να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η ναζιστική εγκληματική Χ.Α.

Για το λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω απ τη βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Το ΚΚΕ έχει δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η δύναμη εκείνη που αντιπολιτεύτηκε με σταθερότητα μέσα και έξω απ τη βουλή, την αντιλαϊκή βαρβαρότητα και το σύνολο των δυνάμεων του συστήματος που την υπηρέτησαν.

"Sponsored links"

Στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της περιοχής, ανέδειξε τα προβλήματά τους μέσα και έξω απο τη Βουλή, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την επίλυσή τους.

Ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Ήταν παρών πάντα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες τους.

Στάθηκε δίπλα στους μικρομεσαίους ΕΒΕ, στην αγωνία τους για επιβίωση των επιχειρήσεών τους ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Αντιτάχθηκε σθεναρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στήριξε τους αγώνες της νέας γενιάς για κάλυψη των αναγκών της, για δουλειά μόρφωση,αθλητισμό και πολιτισμό.

Είναι το μοναδικό κόμμα που λέει το μεγάλο όχι σε όλα τα ναρκωτικά, στο διαχωρισμό τους και τη νομιμοποιήση της χρήσης τους.

Ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία.

Πρώτο το ΚΚΕ βρέθηκε κοντά στον πόνο και την απόγνωση των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις των Αεροδρομίων και λιμανιών, και των σχολείων μέσω ΣΔΙΤ και μεγάλων υποδομών όπως ο ΒΟΑΚ.

Το ΚΚΕ ήταν ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε το λαό και αντιμάχεται τους επικινδύνους σχεδιασμούς στην περιοχή του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ, της Ε.Ε. στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για το ξήλωμα των αμερικανονατοϊκών βάσεων από την περιοχή.

Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία. Εκεί θα καταθέσουμε και την ενίσχυση της εκλογικής δύναμής μας. Θα οργανώσουμε και θα στηρίξουμε τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος για:

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, πραγματική επαναφορά των Σ.Σ.Ε., αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προστασία των ΒΑΕ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας με δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παιδεία, πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό , για σταθερή και μόνιμη δουλειά, δουλειά με δικαιώματα.

Για τα δικαιώματα των γυναικών στη μητρότητα και την αγωγή στα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια με άμεση κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για την ουσιαστική αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Για την προστασία του περιβάλλοντος

Για σύγχρονο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές δωρεάν για το λαό.

Ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις.

Ειδικά καλούμε όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί και αισθάνονται προδομένοι από την “αριστερά” του διαβολικά καλού Τραμπ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε της επέκτασης των Αμερικανονατοϊκών βάσεων, την “αριστερά” που συμμαχεί με το κράτος δολοφόνο των Παλαιστινίων, το Ισραήλ, να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και να το δυναμώσουν εκλογικά.

Τέλος σας παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο μάχης, νίκης και πραγματικής ελπίδας του ΚΚΕ στα Χανιά. Η σύνθεσή του εκφράζει το ταξικό εργατικό κίνημα στα Χανιά. Το γυναικείο κίνημα, το κίνημα των αποστράτων.

Εκφράζει τη συνέχεια της συσπείρωσης ανθρώπων που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ,
που είχε εκφραστεί στις προηγούμενες εκλογικές μάχες των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών.

Στο ψηφοδέλτιό που είναι ανανεωμένο κατά τα 2/3 συμμετέχουν:

Ντουνιαδάκης Γιάννης 60 χρονών  υποναύαρχος εν αποστρατεία Π.Ν

Μαρινάκης Αλέκος  54 χρονών   Γραμματέας Τ.Ε Χανίων του Κ.Κ.Ε πολιτικός επιστήμονας , περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης

Νικολοπούλου Κατερίνα  48 χρονών , εκπαιδευτικός,  πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Χανίων. Μέλος ΔΣ σωμ. Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Χανίων.

Ρηγανάκος Φώτης 44 χρονών,  ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Χανίων, μέλος της Ένωσης Γονέων Χανίων .

Κλωνιζάκης Μιλτιάδης 40 χρονών, πολιτικός μηχανικός , Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπίας ΤΕΕ, Πρόεδρος Συλλ. Γονέων 9ο Δημ. Σχολ. Χανίων., γιος του πρώην δημάρχου Χανίων και αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος Γιάννη Κλωνιζάκη.

Γαυγιωτάκη Μαρία 49 χρονών , φιλόλογος, καθηγήτρια ΕΠΑΛ , αντιπρόσωπος στην ΟΛΜΕ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις