12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Άρθρο Στέλιου Πετράκη: Απευθύνομαι σε εσάς, συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχετε χάσει το 60% του εισοδήματος σας

Ημερομηνία:

Ο Στέλιος Πετράκης είναι υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Χανίων με τον συνδυασμό του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής συνεργασίας συνταξιούχων. Με άρθρο του απευθύνεται στους συνταξιούχους και τους καλεί να στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του οποίο συμμετέχει αναφέροντας ότι «μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, απόμαχοι  της ζωής δεν θα γίνουμε»

Διαβάστε το άρθρο του κ. Πετράκη:

Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ σε εσάς που τα τελευταία χρόνια της κρίσης  έχετε  χάσει το 60% του εισοδήματος σας  .Οι κυβερνήσεις πρώην και νυν με τις  συνεχείς περικοπές στις συντάξεις μας ,με νέους φόρους και χαράτσια έχουν κάνει την καθημερινότητα μας σκέτη κόλαση. Ότι αποκτήσαμε με κόπους μιας ζωής ,με σκληρή δουλειά χρόνων μας τα παίρνουν πίσω. Μας τα παίρνουν για να σώσουν τις τράπεζες ,τους  επιχειρηματικούς ομίλους μια χούφτα αχόρταγα παράσιτα.

Συνάδελφε –σα εμείς μπροστά σε αυτή την άδικη σκληρή πραγματικότητα τι πρέπει να κάνουμε ;

Θα παραμείνουμε απαθείς θεατές ;

Θα συνεχίσουμε να αγανακτούμε μπροστά από την τηλεόραση;

Θα κλαίμε τη μοίρα μας στα παγκάκια της Δημοτικής Αγοράς ;

Πιστεύω ότι στον αντίποδα της μοιρολατρίας  υπάρχει  διέξοδος. Μπορούμε να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο. Να διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς ,τα παιδιά μας ,και τα εγγόνια μας .

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων έχει γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέων οργάνων. Οι παρουσία όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη. Είμαστε πολλοί πρέπει να γίνουμε και δυνατοί. Πρέπει να βγάλουμε το σωματείο μας από την αδράνεια, να αποκτήσει προοπτική ,να γίνει δυνατό μαζικό πραγματικό εργαλείο στα χέρια μας.

Στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  που πήρε την  απόλυτη πλειοψηφία(όλες τις έδρες του δ.σ.)  Ο άλλος συνδυασμός δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στο δ.σ .Δυστυχώς οι περισσότεροι συνάδελφοι όπως και εγώ ακούσαμε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις τους. Τελικά αλλά έλεγαν και άλλα έκαναν. Δεν πέρασε λίγος καιρός από την εκλογή τους και  ξέχασαν τους αγώνες για την επιβίωση μας .Στην πράξη αλλά και γραπτός διαμήνυσαν στην κυβέρνηση και στα υπουργεία  ότι έχουμε «πατριωτικό» καθήκον και είμαστε ευγνώμονες για το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης στα επίπεδα του 2010 καθώς και η διεκδίκηση των κλεμμένων αποθεματικών θεώρησαν ότι είναι ανέφικτο να κερδηθούν άρα θα έπρεπε να τα ξεχάσουμε.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν  αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές να κάνουν το σωματείο μας μαζικό και δυνατό ;

Το προηγούμενο διάστημα αν και δεν ήμουν εκλεγμένος στο δ.σ. συμμετείχα ενεργά στις συνεδριάσεις αλλά και στις όποιες  δραστηριότητες (εκδρομές, συσκέψεις ,κινητοποιήσεις ) του σωματείου μας .Η απερχόμενη διοίκηση τάχτηκε  απροκάλυπτα με τον συμβιβασμό και  την αδράνεια . Συμπορεύτηκε με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σε τοπικό επίπεδο εκφράζετε και ακολουθεί την γραμμή του ΕΒΕΧ και της ΟΕΒΕΧ που τα λόγια από τις πράξεις τους απέχουν όσο η γη από την Σελήνη. Είναι «μανούλες»  στο να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο κοροϊδεύοντας ότι τάχαμου εξυπηρετούν τα συμφέροντα των συνταξιούχων , των μικρών έμπορων και των βιοτεχνών.  Είναι φανερός ο στόχος τους να  κρατήσουν το σωματείο σε αδράνεια και απαξίωση. Η απερχόμενη διοίκηση του σωματείου μας δεν δίστασε 22 νέους συναδέλφους που γράφτηκαν ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές να μην τους δώσει το  δικαίωμα συμμετοχής  στις εκλογικές διαδικασίες. Μάλιστα τους παραπέμπει παράνομα  να τους εγγράψει το νέο δ.σ. που θα προκύψει. Ο  λόγος ένας να μην έχουν δικαίωμα ψήφο τώρα . Επίσης όλοι  αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της δήθεν ενότητας και καλούσαν για ένα «κοινό» ψηφοδέλτιο δεν τα βρήκαν μεταξύ τους  και θα πορευτούν σε «αντίθετα» ψηφοδέλτια. Τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των ψηφοδελτίων είναι ο συμβιβασμός η ψευτιά και η κοροϊδία.  Όλα στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Το ψηφοδέλτιο της αγωνιστικής συνεργασίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν Χανιών που στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ έχει ξεκάθαρο πλαίσιο αγώνα και δράσης.

Στοχεύει σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση χωρίς συμβιβασμούς και αυταπάτες. Θεωρούμε συμμάχους όλους αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.

"google ad"

Είμαστε  μαζί στον αγώνα  με τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες ,τους μικρούς αγρότες.

Είμαστε  μαζί με αυτούς που παλεύουν για την ανατροπή αυτών τον βάρβαρων πολιτικών.

Βάζουμε  στο επίκεντρο της πάλης μας την ικανοποίηση  των σύγχρονων αναγκών μας .

Έχουμε  σαν στόχο διεκδίκησης τις απώλειες των τελευταίων χρόνων.

Όπως είναι η επαναφορά 13ης ,14ης σύνταξης ,η καλυτέρευση τις ιατροφαρμακευτική  περίθαλψης.

Η επαναφορά στις 12000 αφορολόγητο. όριο στους συνταξιούχους.

Σας καλώ  όλους εσάς που αγωνιάτε για το σήμερα  και το αύριο να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής συνεργασίας γιατί μπορεί

να ήμαστε απόμαχοι της δουλειάς ,απόμαχοι  της ζωής δεν θα γίνουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...