12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Έλληνες του εξωτερικού συγκεντρώνουν χρήματα μέσω crowdfunding για να ψήφισουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Με τον τίτλο-λογοπαίγνιο “A flight for democracy” ελληνίδες/ες μετανάστες/στριες στο εξωτερικό  και πιο συγκεκριμένα από την Αγγλία, απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων, μέσω της μεθόδου του crowdfunding, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να συμμετάσχουν στις ιστορικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο, η πρωτοβουλία ανήκει σε τουλάχιστον 60μετανάστριες/ες που είτε σπουδάζουν ή έχουν εργασία με χαμηλό εισόδημα στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης στην Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Γράφουν σχετικά:

“Είμαστε 60 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι είμαστε φοιτητές ή χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι. Οργανώνουμε αυτή την προσπάθεια ώστε να αγοράσουμε εισιτήρια και να ψηφίσουμε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Δυστυχώς, οι Έλληνες πολίτες που ζούνε στο εξωτερικό δε μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες τους”.

Κι αφού αναφέρουν τους λόγους που θεωρούν πολύ σημαντικό να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές κι αναλύουν τις τραγικές συνέπειες των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία καταλήγουν:

“Βοηθήστε μας να γίνουμε μέρος μίας ιστορικής στιγμής, με το να γίνεται και εσείς μέρος αυτής.Παρακαλούμε, ενισχύστε την πτήση μας προς μια δημοκρατία-καθοδόν”

Να σημειώσουμε ότι η καμπάνια ξεκίνησε σήμερα και μέσα σε λίγες ώρες ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.453 ευρώ. Ο στόχος είναι η συγκέντρωση 10.000 ευρώ μέχρι την ημέρα των εκλογών

Ενισχύστε την προσπάθεια των μεταναστών/στριών να ψηφίσουν συνεισφέροντας όποιο ποσό μπορείτε εδώ

Μ. Γλέζος: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού τώρα! 

Για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού μίλησε και ο Μανώλης Γλέζος.

Με δήλωση του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

“Για ακόμη μία φορά οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τη χώρα διαμονής τους. Η δικομματική κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους σχετικούς νόμους και τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα. Δεν μπορεί μόνο στους έλληνες πολίτες, σ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου.

Τι έχουν να πουν οι απερχόμενοι κυβερνώντες στις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που ζουν στις χώρες της Ένωσης και δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια για να έρθουν στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών; Έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι περισσότεροι από αυτούς, νέοι και παλιότεροι μετανάστες, αγωνίζονται σκληρά στην αλλοδαπή για να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζειν και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δύο φορές, μιας και κατέβηκαν στην Ελλάδα για τις γιορτές; Τα ξέρουν όλα. Αλλά δεν τους νοιάζει όπως δεν τους ένοιαξε τόσα χρόνια για την εξαθλίωση όλου του ελληνικού λαού.

Καλώ τις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού να ξεσηκωθούν ενάντια σ αυτή την αδικία. Καλώ τέλος την απερχόμενη κυβέρνηση να πιέσει τις αεροπορικές εταιρείες για μείωση του κόστους των εισιτηρίων την περίοδο των εκλογών οι οποίες σημειωτέον θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των πολιτών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα”.

"google ad"

– See more at: http://left.gr/news/m-glezos-dikaioma-psifoy-stoys-ellines-toy-exoterikoy-tora#sthash.knxpBm1K.dpuf

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...