13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ένα μοναδικό θέαμα απόψε στον ουρανό της Κρήτης – Ορατός με γυμνό μάτι ο διεθνής διαστημικός σταθμός ISS

Ημερομηνία:

Ένα μοναδικό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι στρέψουν απόψε το βλέμμα στον ουρανό της Κρήτης καθώς θα είναι ορατός ο διεθνής διαστημικός σταθμός ISS της NASA !

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής διαστημικός σταθμός θα βρίσκεται σε τροχιά πάνω από το νησί και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στις 9.27 απόψε το βράδυ ! Το θέαμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό για την Κρήτη, αφού ο διαστημικός σταθμός θα διασχίσει ολόκληρο τον ουρανό της από νοτιοδυτικά προς βόρειοανατολικά, μέσα σε περίπου 6.5 λεπτά και θα φαντάζει σαν ένα πολύ λαμπερό αστέρι !

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που φέρει στο εξωτερικό του τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα μεταδίδει απευθείας online video με εντυπωσιακές εικόνες της γης από το διάστημα, στο πλαίσιο του πειράματος HDEV (ο High Definition Earth Viewing) με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών περιβαλλοντικών συνθηκών στην ποιότητα των βίντεο

Τα συλλεχθέντα στοιχεία θα βοηθήσουν τους ειδικούς στο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για μελλοντικές αποστολές, όμως την ίδια ώρα στους χρήστες του διαδικτύου προσφέρεται ένα μοναδικό θέαμα.

iss111

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...