14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Eξωθεσμική η παρέμβαση Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

Ημερομηνία:

Για εξωθεσμική παρέμβαση της Κομισιόν αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς -όπως αναφέρει- απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς»

Την πλήρη στήριξη στον Πιερ Μοσκοβισί έδωσε χθες η Κομισιόν για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους αριθμούς που παρέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Για εξωθεσμική παρέμβαση έκανε λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις «δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».

Ακόμη η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς – πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου», καταλήγει.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...