14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων: Μήπως θα έπρεπε να πλένουμε τους δρόμους;

Ημερομηνία:

Mε κείμενό της η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων αναφέρεται στην άσχημη εικόνα των δρόμων που μοιάζουν σα να είναι καλυμμένες από ένα στρώμα γλίτσας. Όπως αναφέρει, σε άλλες περιοχές του κόσμου οι δήμοι φροντίζουν για την καθαριότητα των δρόμων χρησιμοποιώντας βυτιοφόρα που πετούν με πίεση νερό στους δρόμους.

Διαβάστε τι αναφέρουν:

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η διαγράμμιση των δρόμων με τις διαβάσεις πεζών ξεθωριάζει τόσο εύκολα. Ενώ βάφονται και είναι εντυπωσιακά λευκές οι διαγραμμίσεις μέσα σε λίγες μέρες έχουν εξαφανιστεί  σχεδόν καλυπτόμενες από την ρύπανση του δρόμου με ένα στρώμα ‘γλίτσας’.

Από τους παλιότερους έχουμε ακούσει για τις βαρέλες του Δήμου που πάνω σε φορτηγά της εποχής  του 1950 διέτρεχαν την πόλη μας καταβρέχοντας το οδόστρωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, που σε ορισμένους δρόμους ήταν χωμάτινο.

Οι 2 φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από καθαρισμό δρόμων που επιμελούνται οι Δήμοι αλλού. Στην 1η, μεγάλα δοχεία νερού  πάνω σε αγροτικό που υπό πίεση  χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των δρόμων σε χώρα που ονομάζουμε τρίτο κόσμο. Στην 2η φωτογραφία, πλύσιμο από βυτιοφόρα του Δήμου που με πίεση πετούν το νερό πάνω στο οδόστρωμα  ξεπλένοντας  το, από βόρεια χώρα που οι βροχές είναι συχνές και το καλοκαίρι ενώ εμείς περιμένουμε τα πρωτοβρόχια  του Οκτωβρίου για το ξέπλυμα των δρόμων.

Μήπως θα έπρεπε να υιοθετηθεί κάποια από τις παραπάνω μεθόδους ή συνδυασμός και των 2 για τον καθαρισμό του οδοστρώματος;

Τα παραπάνω γράφονται  συμπληρωματικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται για τον καθαρισμό κάποιων πεζοδρομίων  από το πλυστικό  αυτοκινούμενο όχημα που διαθέτει ο Δήμος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...