12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Έξι τελευταίες παραστάσεις για το “Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι!»

Ημερομηνία:

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ υπενθυμίζει στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους του θεάτρου ότι οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Κυδωνία από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου λήγουν την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση.
Η παράσταση «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή (βραδινή) στις 9.30 μμ, Σάββατο (απογευματινή) στις 6.30 μμ, και Κυριακή (πρωινή) στις 11.30 πμ. Επίσης δίνονται ξεχωριστές παραστάσεις για σχολεία, μετά από συνεννόηση, στα τηλέφωνα 2821092395 και 6973005570. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (για ενήλικες) και 5 ευρώ (για παιδιά).

 Το έργο «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» είναι ένα ποιητικό αριστούργημα γραμμένο για παιδιά, αλλά που θα μπορούσαν με ευχαρίστηση να το παρακολουθήσουν και θεατές μεγαλύτερης ηλικίας λόγω της απαράμιλλης ευαισθησίας και ωριμότητας της γραφής του. Ένα τρυφερό έργο με θέμα την απουσία και τη μνήμη, που καταφέρνει να συμφιλιώσει το μικρό παιδί με την ιδέα της απώλειας, χωρίς να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη θάνατος.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε κάποτε πως «μεγαλύτερο θέαμα απ’ τη θάλασσα είναι μόνο το εσωτερικό της ψυχής». Εάν υπάρχει κάποιο μέρος όπου μπορεί να δει κανείς αυτό το θέαμα, όπου μπορεί να δει τη θάλασσα να συναντά την ψυχή, τότε οι χαρακτήρες στο έργο του Μάικ Κένι «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» είναι μόνιμα εγκατεστημένοι σ’ αυτό. (Απόσπασμα από κριτική που γράφτηκε για το έργο.)

Το έργο του Μάικ Κένι ανέβηκε στο θέατρο Κυδωνία  την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και διήνυσε ήδη έναν πρώτο κύκλο 15 παραστάσεων. Παρουσιάζεται σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά – κοστούμια Ξανθής Κόντου, μουσική Νίκου Βίττη, φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου και με βοηθό σκηνοθέτη τον Βικέντιο Μηλογιαννάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Μιχάλης Βιρβιδάκης.

Το «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, με μεγάλη επιτυχία, και με τους Ιωάννα Παππά και Δημήτρη Καταλειφό στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Μάικ Κένι έχει αποσπάσει αρκετά σημαντικά βραβεία στη χώρα του. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα Independent τον περιέλαβε το 2003 στον κατάλογο των σημαντικότερων Βρετανών θεατρικών συγγραφέων, πλάι στον Πίντερ και τον Στόπαρντ.

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ετοιμάζεται επίσης να παρουσιάσει, μέσα στην τρέχουσα θεατρική περίοδο, το έργο της σύγχρονης αγγλίδας θεατρικής συγγραφέως Ελίζαμπεθ Κούτι, «Παντελόνι από Λέπια», σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Πρόκειται για ένα δράμα μυστηρίου, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας  παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Είναι ένα έργο με τρία πρόσωπα, που αφηγούνται, ο καθένας από την πλευρά του, μια ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Θα ακολουθήσει σύντομα ξεχωριστή ανακοίνωση για την παραγωγή αυτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...