14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Έτσι έκλεψαν την ψήφο του Ελληνικού λαού

Ημερομηνία:

Νέα Δημοκρατία: Εθνικό Σχέδιο για έξοδο από την κρίση

Προχωράμε Υπεύθυνα Αποφασιστικά

Τι θα επαναδιαπραγματευθούμε άμεσα:

  1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων,  στα επίπεδα που ήταν το 2009. Αποκατάσταση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
  • Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων, των αστυνομικών που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και – σε πρώτη φάση – των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους Φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία.
  1. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια
  2. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και στους μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα.
  3. Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επόμενων μηνών (ΕΤΑΚ του 2009, Έκτακτη Εισφορά κ.α.) , ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
  4. Καμιά επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε με το μοντέλο Βουλγαρίας. Στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Για τη μετενέργεια προτείνουμε επαναφορά της στα προηγούμενα χρονικά όρια, δηλαδή στους 6 μήνες.
  5. Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 € σήμερα στις 8.000 € την επόμενη χρονιά και στις 10.000 € τη μεθεπόμενη.
  6. Κατάργηση του «χαρατσιού» της ΔΕΗ. Αντικατάστασή του από ένα πιο δίκαιο και υποφερτό για όλους νέο ΕΤΑΚ.
  7. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών:
  • Μείωση του φόρου για Νομικά Πρόσωπα – εταιρίες και επιχειρήσεις – στο 15% την επόμενη χρονιά.
  • Άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% από το 23% που βρίσκεται σήμερα.
  • Σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 9% και του χαμηλού συντελεστή από το 6.5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο)
  • Τέλος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Φυσικά πρόσωπα από το 45% στο 32%.
  1. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων για το 2012-13 να επεκταθεί έως το 2016 τουλάχιστον.

10. Αναλογία 1:10 για τις προσλήψεις έτσι ώστε η μείωση του δημόσιου τομέα να γίνει κυρίως μέσω συνταξιοδοτήσεων. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται δεν  θα απολύεται αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον θα παίρνει το βασικό του μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στο ταμείο του.

Μέτρα που δεν χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές:

11. Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Κι εφ’ όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να πληρώνουν μόνο τόκους έως και για τρία χρόνια.

12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας. Η ρευστότητα αυτή θα προέλθει από το «ειδικό εργαλείο ρευστότητας» που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ και με κεφάλαια που θα περισσέψουν από τα 50 δισεκατομμύρια επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά και με ειδικά προγράμματα για τους μικρομεσαίους (ΕΤΕΑΝ κλπ) καθώς και από ειδικό Αναπτυξιακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας. Υποστήριξη της πρότασης Μόντι για πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

14. Εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.

15. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Για να ξεκαθαρίσουν οι τίτλοι, να προσδιοριστούν οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης. Για να υπάρξουν επενδυτικά σχέδια. Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

16. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Μπορούμε έτσι να μειώσουμε το έλλειμμα, να αποφύγουμε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσω μεγάλων επενδύσεων.

17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, καταπολέμηση του παραεμπορίου και μαζικός επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών.

18. Και τέλος, επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ.Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"google ad"

Προχωράμε Υπεύθυνα Αποφασιστικά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...