17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Έχουν γνώσιν οι φύλακες

Ημερομηνία:

Στη βαρυχειμωνιά που βιώνει η χώρα, η έλευση του καλοκαιριού φαντάζει όαση και αποτελεί ίσως τον προάγγελο της ελπίδας, της καινούργιας αρχής, της αλλαγής πλεύσης, της απόφασης για οριστική και αμετάκλητη ρήξη με ότι σάπιο και διεφθαρμένο του χθες.

Οι απατεώνες της πολιτικής που μέχρι χθες φώναζαν πως με τα μνημόνια της υποτέλειας της φτώχειας και της εξαθλίωσης θα μας έσωζαν, τώρα αλλάζουν ρότα προκειμένου να σώσουν τα πολιτικά τους σαρκία και μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση  αυτών που είναι ενυπόγραφα στήριζαν και στηρίζουν.

Μας απειλούν οι ίδιοι, τα κάθε λογής αφεντικά τους και τα τσιράκια τους της δήθεν ενημέρωσης  ότι τάχα θα πτωχεύσουμε αν υπερισιώσουν στις εκλογές οι αντιμνημονιακοί.

Και ξεχνούν ηθελημένα οι άθλιοι πως με τις μνημονιακές τους επιλογές,  ήδη έχουμε βουλιάξει σαν χώρα και σαν λαός!

Πλέον ρήμαξαν τα πορτοφόλια και το βιος μας, μας βύθισαν στην ανεργία και την εξαθλίωση, η δωρεάν υγεία πλέον είναι σχεδόν ανύπαρκτη, στα κατ’ όνομα δημόσια νοσοκομεία επικρατεί ένα χάος με συνεχιζόμενες οφειλές στους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και τους ασθενείς να υποχρεούνται να βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμα πιο βαθιά.

Τα προνοιακά επιδόματα η καταβολή των οποίων σε πρώτη φάση καθυστερεί δραματικά, προτίθενται να τα καταργήσουν τελείως.

Οι αυτοκτονίες – εν ψυχρώ δολοφονίες με θύτες τους υπηρέτες του μνημονίου – βρίσκονται σε ημερησία διάταξη.

Το έκτρωμα που κατασκεύασαν και βάφτισαν  ΕΟΠΥΥ, το δημιούργησαν μόνο και μόνο για να καλύψουν τις δικές τους παρανομίες και τις τεράστιες οφειλές τους στ’ ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τη νύφη καλούνται και πάλι να πληρώσουν οι εξαθλιωμένοι και απένταροι συνταξιούχοι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι, δεν πηγαίνουν πλέον στο ΙΚΑ Χανίων για μικροβιολογικές εξετάσεις, αλλά σε ιδιώτες συνεργαζόμενους με το ΙΚΑ.

Ένα ίδρυμα, που όπως το κατάντησαν  τόσα χρόνια αυτοί που σήμερα θέλουν να μας σώσουν, δεν διαθέτει ούτε σεντόνια στο τμήμα της ενεσοθεραπείας, ενώ οι ασθενείς που χρειάζονται καρδιογράφημα στο καρδιολογικό τμήμα, υποχρεούνται να ξαπλώνουν στο ένα και μοναδικό σεντόνι, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία του καθενός.

Στο σημείο αυτό, κρίνεται αναγκαία η παράθεση δύο γεγονότων απ’ όπου περίτρανα αποδεικνύεται το μέγεθος της απάτης εκ μέρους των μνημονιακών, σε βάρος του λαού.

Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο  Ρόϊτερς, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Μπαρόζο, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Παπαδήμιος σύμφωνα με τον λαό, ενώ θα ‘πρεπε να υπεραμύνεται του εθνικού συμφέροντος ως πρωθυπουργός, εκείνος τηλεφωνούσε στον Μπαρόζο και του ζητούσε να μας φοβερίζει με δήθεν έξοδο από το ευρώ κ.λ.π.

Το γεγονός ότι το διέψευσε αργότερα ο πρώην δοτός πρωθυπουργός, ουδεμία σημασία έχει, και ουδείς τον πιστεύει, δεδομένου ότι είναι φύση αδύνατον ένα πρακτορείο του κύρους του Ρόϊτερς να παραπληροφορεί ρισκάροντας τη φήμη και την αξιοπιστία του.

Εκείνο που επίσης πρέπει να μας προβληματίσει, είναι η δημοσίευση της επιστολής του προέδρου του κόμματος  ‘’Δημιουργία ξανά’’ που κατεβαίνει στις εκλογές από κοινού με το άλλο …μπουμπούκι τον Στέφ. Μάνο, σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός Τζήμερος αποκαλεί την απόγονο του Χίτλερ τη Μέρκελ, εξοχοτάτη,  κι αφού την ευχαριστεί για τα όσα μας επεφύλαξε, την καλεί να μας στείλει σαν απαίσια χώρα, στο διάβολο!

"google ad"

Ακριβώς έτσι.

Στο διάβολο βεβαίως θα τους στείλομε εμείς όλους αυτούς, όμως εκείνο που τρομάζει είναι η δουλοπρέπεια και το μέγεθος της προδοσίας εκ μέρους των κρυφών και φανερών προθύμων του μνημονίου, οι οποίοι δεν διστάζουν να πουλήσουν ακόμα και την πατρίδα που τους γέννησε με αντάλλαγμα την πολιτική τους επιβίωση και τη διαιώνιση των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι.

Αλ. Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την...

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...