13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αγριεύουν τα πράγματα για Μπαρμπαρούση: Έρευνα του Αρείου Πάγου για εσχάτη προδοσία

Ημερομηνία:

Σε νομικό κλοιό βρίσκεται πλέον ο βουλευτής -πρώην της Χ.Α.- Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής παρακίνησε τον στρατό σε πραξικόπημα.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής ανακάλεσε προ ολίγου, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και σοβαρά γι’ αυτόν, καθώς παραγγελία να ερευνηθεί εάν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ.Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...