15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αλ. Τσίπρας: “Όχι σημαίνει: ισχυρή πίεση. Μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, που θα κατανέμει τα βάρη στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε πολωτικό κλίμα με τους ευρωπαίους, τους οποίους κατηγόρησε για το κλείσιμο των τραπεζών, ήταν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο έριξε γέφυρες επικοινωνίας με τους εταίρους, γα συμφωνία μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή όχι. Αυτό είναι δεδομένο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «μετά την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος και την αναγκαία αναδιάρθρωσή του».

Επίσης, τόνισε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, ώστε να απαντήσουν θετικά σε μια συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι  «η λαϊκή ετυμηγορία είναι πολύ ισχυρότερη από τη βούληση μιας κυβέρνησης» τόνισε.

«Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα παραμείνει και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το όχι δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα. Το όχι είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία. Όχι δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών.
Όχι σημαίνει: ισχυρή πίεση. Μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, που θα κατανέμει τα βάρη στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Το «ΟΧΙ» αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη μέρα.

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να λήξουν σύντομα. Λένε εν γνώσει τους ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι είχα σχέδιο για έξοδο από το ευρώ. Και επιτελούν κακή υπηρεσία στην πατρίδα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παρείχε διαβεβαιώσεις για τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ελληνίδες, Έλληνες, Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη νηφαλιότητα & την ψυχραιμία που επιδεικνύετε. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα χαθούν. Οι καταθέσεις των πολιτών που επέλεξαν να μη φυγαδεύσουν τα χρήματά τους, δεν θα χαθούν.

Να ανοίξουμε μια λαμπρή σελίδα δημοκρατίας. Και μια βέβαιη ελπίδα για μια καλύτερη συμφωνία. Είναι η ευθύνη προς τους γονείς μας, προς τα παιδιά μας,προς τους εαυτούς μας. Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...