14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αμερικανικά εύσημα για την «ιδιωτικοποίηση και εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας – Ύμνοι για τη συνεργασία στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα θερμά λόγια επεφύλαξε για την Ελλάδα, αλλά και για τον υφυπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, κατά την ομιλία του στην Ένωση Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (AUSA Convention Center Washington DC), στην Ουάσιγκτον, λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ . Ύμνοι για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για τη βάση της Σούδας, τις αμερικανικές επενδύσεις και το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ανακοινώθηκε η ίδρυση παραρτήματος της AUSA στην Ελλάδα. Ανοιχτή πρόσκληση Βίτσα στη βιομηχανία όπλων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Η ιδιωτικοποίηση και εκποίηση δημόσιας περιουσίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε επαινετικά για την ελληνική κυβέρνηση ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρεϊ Πάιατ κατά την ομιλία του στην Ουάσιγκτον και το AUSA Convention Center Washington, σύμφωνα με τα σημεία της που μεταφέρει η Καθημερινή. Παράλληλα, τόνισε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν διαφωνούν με την καταβολή φόρων, «εφόσον η φορολόγηση τους προσφέρει σταθερότητα και αναπτυξιακές προοπτικές».

Δεσπόζουσα θέση στην ομιλία του Τζ. Πάιατ είχε η συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, καθώς ο Αμερικανός, έκανε ειδική μνεία στη σημαντικότητα της βάσης της Σούδας, καθώς και την πρωτοφανή συνέπεια που δείχνει η Ελλάδα στην τήρηση των υποχρεώσεών της απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις δαπάνες που απαιτεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...