14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αμπάς: Ιστορική μέρα για τον παλαιστινιακό λαό – Aισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Για μέρα που θα καταγραφεί στην ιστορία του παλαιστινιακού λαού έκανε λόγο ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, το πρωί της Τρίτης, στη διάρκεια της υποδοχής του από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Το ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την απόφαση για προώθηση διαδικασιών αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους. Είμαστε εναντίον της χρήσης του όπλου, από το πιστόλι μέχρι τον πύραυλο, τόνισε ο παλαιστίνιος πρόεδρος από το βήμα της Βουλής

Την απόφαση για προώθηση διαδικασιών αναγνώρισης, την οποία διάβασε στο Σώμα ο Νίκος Βούτσης, ενέκριναν οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες, και στη συνέχεια χειροκρότησαν παρατεταμένα.

«ΟΧΙ σε χρήση όπλων»

Η περιοχή μας βιώνει βία και τρομοκρατία, την οποία καταδικάζουμε, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η χρηματοδότηση ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων, επισήμανε ο Μ. Αμπάς από το βήμα της Βουλής.

«Είμαστε εναντίον της χρήσης του όπλου, από το πιστόλι μέχρι τον πύραυλο. Είμαστε υπέρ του ειρηνικού αγώνα», πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.

«Δεν είναι χρήσιμο να ζητούμε διαπραγματεύσεις για τις διαπραγματεύσεις. Έχουμε διανύσει 68 χρόνια με υφιστάμενη διένεξη», υπενθύμισε.

«Μεγαλειώδες βήμα»

Νωρίτερα, κατά την υποδοχή του από τον πρόεδρο της Βουλής, ο Μ. Αμπάς είχε σημειώσει: «Εξ ονόματος του παλαιστινιακού λαού θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και ευαρέσκειά μου προς την ελληνική Βουλή για το βήμα προς την αναγνώριση της Παλαιστίνης».

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγαλειώδες το βήμα, από πλευράς ελληνικού κοινοβουλίου, προς την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Είναι μια μέρα που θα καταγραφεί στην ιστορία του παλαιστινιακού λαού, τόνισε, κάνοντας λόγο για ένδειξη συμπαράστασης και υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Αυτό το μεγαλειώδες βήμα στο οποίο προβαίνετε, με εισήγηση προς την ελληνική κυβέρνηση για αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι πολύ σημαντικό και θα καταγραφεί στην ιστορία και την πορεία της Παλαιστίνης, σημείωσε.

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας»

Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο για τον φίλο ελληνικό λαό, επισήμανε για να προσθέσει ότι «αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στο σπίτι της ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε, ενώ κατέληξε, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον Ν. Βούτση να επισκεφθεί την Παλαιστίνη.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Μ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

"google ad"

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...