22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα Χανιά

Ημερομηνία:

O Αντιπεριφερειάχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απηύθυνε σήμερα, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης &          Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια, με θέμα την ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου, στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της  αντιπυρικής περιόδου 2013. Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει ότι,  σύμφωνα με το Π.Δ. 575/1980 «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων σε πυρκαγιές περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων, ως επικίνδυνων», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανήκει στην Α κατηγορία, λόγω της μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνει η χοντρή και λεπτή καύσιμη ύλη, της μεγάλης διάρκειας των ξηροθερμικών μηνών (Απρίλιος-Οκτώβριος), καθώς και των βορειοδυτικών ανέμων που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Σημειώνει ακόμη ότι, στις δασικές περιοχές των Χανίων δεν υπάρχουν σχεδιασμένες αντιπυρικές ζώνες, αλλά το ρόλο τους παίζει το δασικό οδικό δίκτυο το οποίο έχει μικρό πλάτος και βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Επιπρόσθετα, ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει την ύπαρξη του ιδιαίτερα ευαίσθητου Εθνικού Δρυμού, καθώς και δεκαπέντε (15) περιοχών που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο NATURA 2000, οι οποίες καταλαμβάνουν το 45% της έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Υπογραμμίζει δε ότι το ελικόπτερο, το οποίο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανόταν στο δυναμικό της αντιπυρικής προστασίας των Χανίων, καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μιας εξίσου ιδιαίτερα επικίνδυνης περιοχής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζητά τέλος από τον Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του όλα τα παραπάνω, στον σχεδιασμό που ενεργεί το Υπουργείο για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και κλείνει την επιστολή του με την ευχή να κατανοηθεί η ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου, στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2013.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...