13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανέστειλαν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

Ημερομηνία:

Δωρεάν αλλά με τη γνωστή συμμετοχή μπορούν ξανά να νοσηλεύονται στις ιδιωτικές κλινικές οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο κλάδος ανέστειλε το βράδυ της Τρίτης την επίσχεση.

Οι «κλινικάρχες» που είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη μέσω του επίσημου οργάνου τους τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), έλαβαν σειρά δεσμεύσεων από τον υπουργό Υγείας για την άμεση αποπληρωμή των παλαιότερων οφειλών.

Αν όμως δεν τηρηθεί η συμφωνία θα κάνουν και πάλι εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ από τις 19 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα σε πολύωρη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο Μάκης Βορίδης υποσχέθηκε στον κλάδο ότι έως τις 19 Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές (πλην του ΙΚΑ) των ετών 2006 έως 2011.

Το χρήματα που θα πρέπει να έχουν μπει μέχρι τότε στους λογαριασμούς των κλινικών αγγίζουν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης είπε στους κλινικάρχες ότι μέχρι την ίδια ημερομηνία θα έχει πληρωθεί και το όφελος από τον μήνα Απρίλιο της φετινής χρονιάς.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΚ Βασίλης Μπαρδής στο healthreport.gr : «Οι κλινικές δείχνουν για άλλη μια φορά την καλή τους θέληση και περιμένουν από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ κυρίως αλλά και του υπουργείου να τηρήσουν τη δέσμευση τους».

healthreport.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...