13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανατροπή από Γ. Σταθάκη: “Βιώσιμο έως το 2022 το χρέος”! – Διαψεύδει Reuters ότι προχώρησε σε τέτοια δήλωση

Ημερομηνία:

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022, ενώ μετά θα χρειαστούν νέες συζητήσεις», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνοντας παράλληλα πως η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου.

Μιλώντας σε ελληνογερμανικό φόρουμ στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μέχρι το 2022, το χρέος… είναι βιώσιμο… Αλλά μετά, θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων».

Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε, δε, ότι ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ από τιςιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να μειώθει και άλλο τελικά.

Διαψεύδει ο Γ. Σταθάκης ότι προχώρησε σε τέτοια δήλωση και τα βάζει με το Reuters

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως αναφέρει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».AdTech Ad

Διευκρινίζοντας το τι ακριβώς είπε, το γραφείο του Γιώργου Σταθάκη αναφέρει ότι ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε κάνει το εξής σχόλιο:

«Είναι παρωδία, είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης από το Βερολίνο υποστήριξε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022, ωστόσο, νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα. Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει».

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη η τοποθέτηση Σταθάκη για το χρέος

Για απεμπόληση των κεκτημένων για αναδιάρθρωση του χρέους κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη περί βιωσιμότητας του χρέους.

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος σημείωσε ότι η άποψη του κ. Σταθάκη «δημιουργεί ακόμη ένα σοβαρό ερώτημα για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, που έχει εγκλωβίσει επικίνδυνα τη χώρα».

Όπως σημειώνει: «Αν ο κ. Σταθάκης με την τοποθέτησή του αυτή απεμπολεί ανεπίτρεπτα τα κεκτημένα των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής το Δεκέμβριο του 2012, όπως συμπεριλήφθηκαν και στη νέα συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, μάλλον καθίσταται επικίνδυνος».

«Αν όμως ο κ. Σταθάκης εξέφρασε κυβερνητική άποψη τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η «στρατηγική» της κυβέρνησης εκφωνείται ανάλογα με το ακροατήριο και επομένωςκανένας δεν μπορεί να την λάβει σοβαρά υπόψη», καταλήγει.

"google ad"

newpost.gr, reuters.com, tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...