15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Απίστευτο!: Πύραυλος STINGER που ξέφυγε της πορείας του προκάλεσε την αναστάτωση στο Ρέθυμνο!

Ημερομηνία:

Σε εκτόξευση πυραύλου και ανατίναξης του στον αέρα κατά τη διάρκεια διεθνούς στρατιωτικής άσκησης στην Κρήτη, οφείλεται τελικά η έκρηξη και ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακολούθησε, προκαλώντας αναστάτωση σε ολόκληρο το νομό Ρεθύμνου, σύμφωνα με νεώτερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας rethemnosnews.gr.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 το πρωί και έγινε αισθητή από το Ρέθυμνο έως τα Ανώγεια προκαλώντας έως και φόβο καθώς εκατοντάδες πολίτες, όχι μόνο είδαν την λάμψη στον ουρανό αλλά ένιωσαν να τραντάζεται και η γη κάτω από τα πόδια τους.

Στρατιωτικός επικοινώνησε διαδικτυακά με την εφημερίδα μας, και μας ενημέρωσε, ότι επρόκειτο για διεθνή στρατιωτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί μας, στην οποία έγινε χρήση 16 αμερικάνικων πυραύλων STINGER και ενός πυραύλου AMRAAM, ένας από τους οποίους προκάλεσε την αναστάτωση, αφού εξερράγη πάνω από το Ρέθυμνο.

1020281930

Πληροφορίες που αρχικά είδαν το φως της δημοσιότητας για λάθος ρίψης πυραύλου κατά την διάρκεια εκτέλεσης βολών στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, διαψεύστηκαν με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Π.Β.Κ.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι η συγκεκριμένη διεθνής άσκηση δεν είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Πύραυλος από το Πεδίο Βολής Κρήτης ανατινάχθηκε πάνω από το Ρέθυμνο; | Βίντεο

Το Πεδίο Βολής Κρήτης για την έκρηξη πυραύλου πάνω από το Ρέθυμνο: Δεν εκτελέσαμε βολές σήμερα – Τους διαψεύδει δελτίο τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου!

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Δικαίως ανησυχούν οι κάτοικοι της Κρήτης από τη δραστηριότητα της Βάσης και του Πεδίου Βολής Κρήτης

20983a031aea2c50fd083fd4115e27c7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...